Ανέλαβε δράση η νέα Συντονιστική Επιτροπή της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις»

2 Min Read

Στην παρουσίαση των δράσεων των επομένων ημερών προχώρησε  η νέα συντονιστική επιτροπή της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις», όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την τελευταία γενική συνέλευση.
Η ρόλος της Συντονιστικής έχει αναβαθμιστεί απο γνωμοδοτικό σε αποφασιστικό, σύμφωνα με τις τελευταίες αλλαγές του καταστατικού.
«Την εμπειρία των εννιά χρόνων θα την κεφαλοποιήσουμε και σκοπεύουμε να ανοίξουμε την επαφή και πέρα από την πόλη. Θα ακούσουμε όλα τα προβλήματα και θα διαμορφώσουμε απόψεις που θα είναι τεκμηριωμένες και βιώσιμες» ανέφερε η νέα συντονίστρια Ελένη Τασοπούλου.
Στην πολυσυλλεκτικότητα της ομάδας αναφέρθηκε το μέλος της συντονιστικής Αρίων Ζιάμπρας, αναφέροντας ότι δεν περιορίζεται στην πολιτική, αλλά αφορά και στην γεωγραφική εκπροσώπηση. «Δεν παίρνουμε οδηγίες από τα πολιτικά γραφεία, αλλά συνεργαζόμαστε πολιτικά με όποιο χώρο αποδέχεται τις αρχές μας» είπε ο κ. Ζιάμπρας.
Η νέα Συντονιστική αποτελείται από 11 μέλη με επικεφαλής την Ελένη Τασοπούλου, ταμία την Άννα Λογοθέτη και γραμματέα την Εύα Αραμπατζή, ενώ έχουν δημιουργηθεί ήδη πέντε θεματικές ομάδες εργασίας.
«Με βάση το σύνθημα «σκέψου παγκόσμια, δράσε τοπικά», οι αρχές της κίνησης έχουν ως βάση την αλληλεγγύη και για το λόγο αυτό πήραμε απόφαση να συλλέξουμε βοήθεια για τον αλβανικό λαό» είπε το μέλος της συντονιστικής Χρύσα Αθανασιάδου.
Από την πλευρά της, η Χαρούλα Ζτούπα αναφέρθηκε στις δράσεις της ομάδας πολιτισμού και συγκεκριμένα στην ιδιαίτερη εκδήλωση που θα γίνει την Τρίτη το βράδυ στο cafe bar Gallery για τη βία κατά των γυναικών και περιλαμβάνει κείμενα, δραματοποιημένη αφήγηση και μαρτυρίες γυναικών.
Τέλος, ο Στέργιος Μάντζιαρης έκανε λόγο για δράσεις για το κοινό καλό με βάση το 2028, «ώστε να μην αποτελέσει ορόσημο καταστροφής, αλλά αφορμή ανασυγκρότησης».
Τα υπόλοιπα μέλη του συντονιστικού που δεν ήταν παρόντα στη συνέντευξη τύπου είναι η Γεωργία και η Άννα Λογοθέτη, η Εύα Αραμπατζή, η Αναστασία Καγκελάρη, η Λίτσα Καλομοιρά και ο Δημήτρης Μπουκάλης.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση