Ανέβηκαν οι τόνοι στο Δημοτικό Συμβούλιο για την επιλογή Βασιλειάδη στο ΔΗΠΕΘΕ – Σύγκρουση Μαλούτα και Κουζιάκη

3 Min Read

Ο τρόπος επιλογής του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή Κοζάνης Γιώτη Βασιλειάδη και οι έντονες αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης εκτός ημερήσιας διάταξης, με ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χάρη Κουζιάκη. Ο κ. Κουζιάκης έθεσε τον Δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα το ερώτημα για το τι προτίθεται να κάνει μετά την πολύ δυσμενή εικόνα που προκάλεσε ο τρόπος επιλογής από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ στον καλλιτεχνικό χώρο πανελλαδικά.

Ο κ. Κουζιάκης στην τοποθέτησή του δεν αμφισβήτησε τη νομιμότητα της διαδικασίας, αλλά αναρωτήθηκε το πως η δημοτική αρχή θα χειριστεί αυτή την δυσάρεστη, όπως είπε, εικόνα που έχει δημιουργηθεί. «Υπάρχει μια ισχυρή αντίδραση που δεν μπορεί, ούτε πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους, γιατί οι ανακοινώσεις των δυο μεγάλων φορέων του καλλιτεχνικού κόσμου θίγουν τόσο το κύρος, όσο και την υπόσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και προσβάλλουν το Δήμο Κοζάνης γενικότερα. Μάλιστα, υπάρχει και έγγραφο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο ζητά εξηγήσεις από το Διοικητικό Συμβούλιο για τον τρόπο επιλογής του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουζιάκης.

- Advertisement -

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, απαντώντας στον κ. Κουζιάκη, είπε πως αρμόδιο για την επιλογή είναι το ΔΗΠΕΘΕ και όχι η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, ούτε και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, εκτιμώντας πως παρόμοιες αντιδράσεις θα υπήρχαν ακόμη και αν η διαδικασία γινόταν από έναν από τους παραπάνω φορείς. «Όποιος θεωρεί πως αδικήθηκε ή κρίθηκε όπως δεν επιθυμούσε, μπορεί να προσφύγει δικαστικά και να ζητήσει ακύρωση της απόφασης» υπογράμμισε ο κ. Μαλούτας. Μάλιστα, επεσήμανε πως κατά την προηγούμενη δημαρχιακή θητεία ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής είχε εκλεγεί δεύτερος «άρα ας μην προκαλεί εντύπωση το ότι τώρα είναι πρώτος» είπε ο ίδιος.

Ανέβηκαν οι τόνοι για τα «διπλοτυπωμένα εισιτήρια»

Ωστόσο, μια φράση του Δημάρχου Κοζάνης στο τέλος της απάντησής του, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Κουζιάκη και οι τόνοι ανέβηκαν. Ο κ. Μαλούτας ανέφερε πως δεν θα μπει στην διαδικασία να σχολιάσει οικονομικά θέματα ειδικά «την ώρα που υπάρχουν σκιές που έμειναν από την προηγούμενη περίοδο, όταν εντοπίστηκαν διπλοτυπωμένα εισιτήρια».

Ο κ. Κουζιάκης κατηγόρησε το Δήμαρχο για σπίλωση ανθρώπων, χωρίς να έχουν τελεσιδικήσει υποθέσεις και κυρίως γιατί «υιοθετείτε με απίστευτη ελαφρότητα υπόνοιες του διορισμένου από εσάς Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Νίκου Κέφαλου και μάλιστα χωρίς να έχει υπάρξει συνέχεια στην εισαγγελία και αυτό είναι απαράδεκτο, ειδικά όταν έχει βάλει ολόκληρη την καλλιτεχνική κοινότητα της χώρας ενάντια στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Αν μπαίναμε στην διαδικασία να υιοθετούμε φήμες και αγωγές προς διερεύνηση, τότε πολλοί από εδώ μέσα θα έπρεπε να θίγονται. Όχι λάσπη στον ανεμιστήρα» κατέληξε ο κ. Κουζιάκης.

Σωκράτης Μουτίδης xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση