Ανοίγει το νέο Leader και πρώτη φορά πρόγραμμα για την αλιεία σε Κοζάνη και Γρεβενά

1 Min Read

Με θέμα την ενημέρωση για το σχεδιασμό του νέου προγράμματος LEADER /CLLD 2014-2020, καθώς και του αντίστοιχου για την Αλιεία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΑΝΚΟ συνέντευξη τύπου απο τον πρόεδρο της εταιρείας και Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη και την υπεύθυνη των προγραμμάτων  Ζωή Γκερεχτέ.

Ο κ. Καρυπίδης σημείωσε πως «ευελπιστούμε μέσα απο το Leader να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα και τους ανθρώπους της ύπαιθρο, αλλά και να αξιοποιηθεί η αλιεία»,  ενώ σημείωσε ότι η αλιεία είναι μια καινοτόμα δράση για την περιοχή.

Η Ζωή Γκερεχτέ τόνισε ότι είναι το 5ο πρόγραμμα που διαχειρίζεται η ΑΝΚΟ, ενώ αυτή τη φορά προστίθεται και το πρόγραμμα αλιείας για την παραλίμνια περιοχή Πολυφύτου και Ιλαρίωνα. Η κ. Γκερεχτέ έκανε λόγο για ένα πρόγραμμα που ενισχύει  την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τις θέσεις εργασίας.

Το πρόγραμμα αφορά στις Π.Ε Κοζάνης και Γρεβενών (με εξαίρεση μόνο τις πόλεις της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας), ενώ 12 εκ. ευρώ είναι ο προϋπολογισμός του Leader και 4 εκ. του προγράμματος για την Αλιεία.

Μοιραστείτε την είδηση