Ανησυχία για το κόστος ρεύματος της Τηλεθέρμανσης από τους ηλεκτρολέβητες

2 Min Read

Συνεργασία Δήμου Κοζάνης και Εορδαίας για εύρεση λύσης

Συνέργεια μεταξύ Δήμου Κοζάνης και Δήμου Εορδαίας, προκειμένου να βρεθεί λύση για στήριξη των επιχειρήσεων τηλεθέρμανσης των δυο πόλεων, λόγω του αυξημένου κόστους τους από την λειτουργία των ηλεκτρολεβητών, σχεδιάζεται από τους δυο δημάρχους.

Το παραπάνω ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, μετά από ερωτήσεις συμβούλων, οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για το αυξημένο κόστος που αναμένεται να έχει και η Τηλεθέρμανση Κοζάνης μετά την τοποθέτηση των δυο ηλεκτρολεβητών στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.
Σύμφωνα με τον κ. Μαλούτα, ναι μεν η ανακοίνωση της κυβέρνησης πως θα χρηματοδοτήσει την εγκατάσταση των ηλεκτρολεβήτων «κάλμαρε» την ανησυχία για το τι θα γίνει με την τροφοδοσία θερμικής ενέργειας, αλλά προκλήθηκε ανησυχία, λόγω της κατακόρυφης αύξησης στις τιμές ρεύματος. «Θα συντονίσουμε τις κινήσεις μας με τον Δήμαρχο Εορδαίας για να αναζητήσουμε στήριξη και να δούμε τι θα γίνει» είπε στο όργανο ο κ. Μαλούτας.

Ο κ. Μαλούτας ενημέρωσε το σώμα πως η δημοπράτηση των δυο ηλεκτρολεβήτων τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου είναι προς τη θετική κατεύθυνση «γιατί έρχεται να καλύψει και να αντιμετωπίσει το θέμα της ομαλής τροφοδοσίας της τηλεθέρμανσης Κοζάνης με θερμική ενέργεια από τον Άγιο Δημήτριο». Ο ίδιος εξέφρασε την αμφιβολία του για το αν και κατά πόσο θα γίνει πράξη η αναθεώρηση του χρονοδιαγράμματος κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων.

«Να ξεκαθαρίσω πως για τους ηλεκτρολέβητες της τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί στον ΑΗΣ Καρδιάς δεν υπάρχει μέχρι σήμερα καμία σύμβαση για το πως θα τιμολογηθεί η παροχή θερμικής ενέργειας. Υπάρχουν συζητήσεις της δημοτικής αρχής με την ΔΕΗ για χρηματοδότηση ή υποστήριξη της συγκεκριμένης δαπάνης. Εμείς στην Κοζάνη έχουμε σύμβαση παροχής θερμικής ενέργειας από τον Άγιο Δημήτριο που αφορά όμως στη λιγντική δραστηριότητα. Μέχρι στιγμής για το πως θα καλυφθεί το επιπλέον κόστος δεν υπάρχει κάτι γι’ αυτό και είμαστε σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Πτολεμαϊδας» ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Κοζάνης.

Σωκράτης Μουτίδης www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση