Ανοίγει και πάλι η πλατφόρμα υποβολής παραστατικών για την λήψη του επιδόματος θέρμανσης για τους χρήστες των τηλεθερμάνσεων

2 Min Read

Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η ανακοίνωση του εκ νέου ανοίγματος της ειδικής πλατφόρμας για την υποβολή παραστατικών στην για την λήψη του επιδόματος θέρμανσης για τους χρήστες των τηλεθερμάνσεων.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς η πλατφόρμα έκλεισε πριν εκδοθούν οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί και πολλοί συμπολίτες μας,  δικαιούχοι της ενίσχυσης δεν πρόλαβαν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις.

- Advertisement -

Φαίνεται όμως πως από τις 20 Ιουνίου θα ανοίξει και πάλι για διάστημα 10 ημερώ.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Αμανατίδης «ύστερα από στενή συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών , βρίσκεται σε φάση υπογραφών η τροποποιητική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το εκ νέου άνοιγμα της πλατφόρμας, μάλλον από τη Δευτέρα 20/06/2022, προκειμένου να γίνει εφικτή η εισαγωγή των αναγκαίων στοιχείων από τους καταναλωτές τηλεθέρμανσης μέχρι 30/06/2022, για να συνεχίσει η καταβολή της επιδότησης. Η κατανάλωση που επιδοτείται αφορά στο διάστημα μέχρι 31/03/2022 όπως ισχύει και για όλα τα καύσιμα θέρμανσης.  Προς το σκοπό αυτό τα παραστατικά που επιδοτούνται θα πρέπει να έχουν εκδοθεί μέχρι 30/06/2022».

Την είδηση επιβεβαιώνει και ανακοίνωση του βουλευτή  Στάθη Κωνσταντινίδη στην οποία σημειώνεται μεταξύ άλλων  πως «σε συνέχεια εγγράφων μου, ενημερώθηκα ότι δρομολογήθηκε η απαραίτητη αλλαγή, ώστε να αντιμετωπισθεί το παραπάνω πρόβλημα και επίκειται άμεσα η σχετική ρύθμιση. Με τον τρόπο αυτό θα βρει την πλήρη εφαρμογή της η σημαντική αυτή διεκδίκηση για τον τόπο μας, που στηρίζει χιλιάδες νοικοκυριά».

Μοιραστείτε την είδηση