Άνοιξε η πλατφόρμα για το Youth Pass

3 Min Read

Έως τις 5 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις

Με 150 ευρώ θα ενισχυθούν περίπου 200.000 νέοι και νέες 18 και 19 ετών με το Youth Pass. Οι αιτήσεις υποβάλλονται είτε ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω των Κ.Ε.Π. έως και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και οι ενισχύσεις θα έχουν καταβληθεί έως και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023.

- Advertisement -

Το Youth Pass είναι μια ψηφιακή χρεωστική κάρτα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

Δικαιούχοι του Youth Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι της Ελλάδας που έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους εντός του προηγούμενου από την αίτηση έτους και υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα, ενώ δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια.

Οι νέοι που έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους από 1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου το 2022 μπορούν να υποβάλλουν αίτηση, μια φορά. Αν κάποιος υποβάλλει αίτηση στο 18ο έτος της ηλικίας του, δεν χρειάζεται να υποβάλλει και την επόμενη χρονιά καθώς θα λάβει το voucher των 150 ευρώ αυτόματα. Διευκρινίζεται πως αν κάποιος δεν υποβάλλει αίτηση στα 18 του και υποβάλλει στα 19 του, θα πάρει μόνο μια φορά το επίδομα καθώς δεν δίνεται αναδρομικά.

Το Youth Pass αποτελεί μόνιμο μέτρο ενίσχυσης των νέων και από του χρόνου, η ειδική εφαρμογή θα δέχεται τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων από την 1η Απριλίου μέχρι και τη 15η Μαΐου κάθε έτους. Η ενίσχυση για όλους τους δικαιούχους θα καταβάλλεται μια φορά ετησίως μέχρι την 31η Μαΐου του κάθε έτους.

Διαδικασία πίστωσης

Μετά την υποβολή της αίτησης, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός ενημερώνει τον δικαιούχο για την πρώτη ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού μέσω γραπτού μηνύματος (sms) ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Στη συνέχεια, οι ωφελούμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν την ενίσχυση που θα λάβουν για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού (π.χ. σε τουριστικά καταλύματα), του πολιτισμού (π.χ. για παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων ή συναυλιών, για την αγορά βιβλίων κ.ά.) και των μεταφορών (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια ή για την ενοικίαση ΙΧ ή σκαφών αναψυχής κ.ά.).

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση