Άνοιξε η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων για όλα τα οχήματα έως 40 τόνους

3 Min Read

«Σβήνουν» τα φανάρια με την κυκλοφορία να διεξάγεται και από τα δυο ρεύματα

Στην άρση των περιοριστικών μέτρων στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων προχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης η Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Μακεδονίας, μετά το πράσινο φως που έδωσαν από την Περιφέρεια οι μελετητές του ΑΠΘ που διενεργούσαν όλο αυτό το διάστημα μετρήσεις για την συμπεριφορά της κατασκευής. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και στον επίμαχο πρόβολο Μ6.2 και οι δοκιμαστικές φορτίσεις έδειξαν πως οχήματα μέχρι και 40 τόνους μπορούν να περάσουν με ασφάλεια από το κατάστρωμα της γέφυρας.

- Advertisement -

Ταυτόχρονα, οι φωτεινοί σηματοδότες καταργούνται όπως και η απαγόρευση στην μια λωρίδα ανά κατεύθυνση. Έτσι οι οδηγοί με οχήματα μέχρι 40 τόνους μπορούν να κινούνται κανονικά όπως και πριν την λήψη περιοριστικών μέτρων, χωρίς φανάρια και στις δυο κατευθύνσεις (αμφίπλευρα).

Οι μοναδικοί περιορισμοί που έχουν τεθεί είναι πως η μέγιστη ταχύτητα των οχημάτων δεν θα ξεπερνά τα 40 χιλιόμετρα την ώρα και πως η απόσταση μεταξύ των φορτηγών θα πρέπει να είναι 100 μέτρα ενώ για τα αυτοκίνητα έως 3,5 τόνους δεν υπάρχει περιορισμός.

‘Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της γέφυρας θα πραγματοποιείται καταγραφή της συμπεριφοράς της υπό κανονική κυκλοφορία και στην συνέχεια θα αξιολογηθούν εκ νέου οι όροι κυκλοφορίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Όσον αφορά στα φορτηγά άνω των 40 τόνων, τα οποία απαγορεύεται να περάσουν από την γέφυρα, θα πρέπει να ακολουθούν τις εναλλακτικές διαδρομές που έχει ορίσει η αστυνομία και αυτές είναι:

  1. Από Αθήνα, Λάρισα κ.τ.λ. για Κοζάνη, μέσω του αυτοκινητοδρόμου (Ε92) για Τρίκαλα-Καλαμπάκα, Εθνική Οδός Τρικάλων – Γρεβενών, Εγνατία Οδό προς Κοζάνη και αντιστρόφως.
  2. Από Αθήνα, Λάρισα κ.τ.λ. για Κοζάνη, μέσω της Εθνικής Οδού Λάρισας – Κοζάνης, Ελασσόνας, Δεσκάτης, Γρεβενών, Εγνατίας Οδού για Κοζάνη και αντιστρόφως. 
  3. Από Αθήνα, Λάρισα κ.τ.λ. για Κοζάνη, μέσω ΠΑΘΕ (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) και από κόμβο με Εγνατία Οδό (Ανισόπεδο Κόμβο Κλειδιού) προς Βέροια και Κοζάνη και αντιστρόφως.
  4. Τα οχήματα με μέγιστο ύψος τεσσάρων (4) μέτρων, από το 30 ο χλμ της Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας (διασταύρωση Αυλών)-Αυλές-Γούλες-Ρύμνιο και αντιστρόφως.
  5. Από Αθήνα, Λάρισα για Κοζάνη, μέσω της διασταύρωσης Τριγωνικού (39 ο χλμ. της Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας)-Ρύμνιο-Γέφυρα Ρυμνίου. 
  6. Οι οδηγοί όλων των οχημάτων που κινούνται στην Επαρχιακή Οδό Κοζάνης-Ρυμνίου και αντιστρόφως, δύναται να επιλέγουν τις κάτωθι διαδρομές: 
  7. Επαρχιακή Οδός Ρυμνίου– Αιανής ,Αιανή-Δημοτική Οδός Αγίου Αθανασίου, Δημοτική Οδός Αιανού, Επαρχ. Οδός Κοζάνης-Αιανής- Κυκλικός Κόμβος εισόδου πόλεως Κοζάνης- Βατερό- Ενωτική Οδός ή Εγνατία Οδός και αντιστρόφως. 
  8. Επαρχιακή οδός Ρυμνίου-Αιανής-υπό χαρακτηρισμό οδικό δίκτυο Ρύμνιο-Καισαρειά- Διασταύρωση Καρυδίτσας και αντιστρόφως
  9. Επαρχιακή οδός Ρυμνίου-Αιανής-υπό χαρακτηρισμό οδικό δίκτυο Ρύμνιο-Καισαρειά-Επαρχιακή Οδό Σπάρτου-Διασταύρωσης Βαθυλάκκου (13ο χλμ. Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας) και αντιστρόφως.

Λόγω του ότι τα μεγάλα οχήματα (άνω των 40 τόνων) θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τις εναλλακτικές διαδρομές, η αστυνομία επικαιροποίηση και δεν άρει την απαγόρευση στάθμευσης στις οδούς εντός των Δημοτικών Διαμερισμάτων Ρυμνίου, Αιανής και Λευκοπηγής.

Μοιραστείτε την είδηση