Αντάμωμα Λιβαδεριωτών 2016

2 Min Read

Όταν υπάρχει συνένωση δυνάμεων, τότε το αποτέλεσμα ασφαλώς θα είναι το βέλτιστο. Το έκαναν πράξη οι τέσσερες (4) σύλλογοι των απανταχού Λιβαδεριωτών, συνεργάστηκαν, χόρεψαν μαζί και μετουσίωσαν την εκδήλωση της Παρασκευής 29 Ιουλίου 2016 σε ένα πραγματικό Αντάμωμα, όπου 1500-2000  άνθρωποι, αγκαλιάστηκαν, διασκέδασαν, νοστάλγησαν και ένιωσαν τον παλμό και την περηφάνια του τόπου καταγωγής τους, του Λιβαδερού Σερβίων-Βελβεντού Κοζάνης.

Διοργανώθηκε με τη συνεργασία του ανανεωμένου τοπικού πολιτιστικού συλλόγου «Νέα Γενιά», των συλλόγων Λιβαδεριωτών Ζυρίχης Ελβετίας και Θεσσαλονίκης και του νεοσύστατου συλλόγου Λιβαδεριωτών Κοζάνης και υποστηρίχτηκε από την Τοπική Κοινότητα Λιβαδερού.

- Advertisement -

Την τιμητική τους είχαν οι Λιβαδεριώτες του εξωτερικού και κυρίως της Ελβετίας, που καταφτάνουν -προγραμματισμένα πλέον- κατά εκατοντάδες αυτές τις μέρες στη γενέτειρά τους, για να παραβρεθούν και συμμετάσχουν στα πολιτιστικά δρώμενα. Ειδικότερα για φέτος το σύνολο των εκδηλώσεων συμπυκνώθηκε στο δεκαήμερο 20-31 Ιουλίου, όπου πραγματικά το Λιβαδερό παρουσιάζει πανηγυρική όψη, που πέρα από την πολιτιστική διάσταση, οι διοργανωτές να θέλουν να δώσουν και μια αναπτυξιακή προοπτική, που έχει ανάγκη η περιοχή.

Tο φετινό απόλυτα επιτυχημένο Αντάμωμα των απανταχού Λιβαδεριωτών, έδωσε στο ξεκίνημα πολλά χειροκροτήματα στα χορευτικά τμήματα των ως άνω συλλόγων για την άψογη εμφάνιση -το αποκορύφωμα της εκδήλωσης ο ενωτικός, κοινός χορός των χορευτικών ομάδων των 4 συλλόγων- και συνεχίστηκε με παλλαϊκό γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με την καλή  παραδοσιακή δημοτική ορχήστρα του Γιάννη Λίτσιου.

Γ.Μ./(περισσότερα στο mikrovalto.gr)

Μοιραστείτε την είδηση