Αντετοκούμπο και άντε κόψε τον λαιμό σου

3 Min Read

Σε κάποιους «ξινίζει» το γεγονός ότι ο Γιάννης Αντετοκούμπο, ο νιγηριανής καταγωγής αθλητής, διαδηλώνει, όπως και τα αδέλφια του, με υπερηφάνεια ότι είναι Έλληνας. Και δεν χάνει ευκαιρία να δείξει, με καθ τρόπο, την αγάπη του για την Ελλάδα. Θεωρούν παντελώς ασύμβατο προς τον ελληνικό πολιτισμό και το ελληνικό πνεύμα, το σκούρο χρώμα της επιδερμίδας του Γιάννη, του Θανάση, του Κώστα, του Αλέξη και του πρωτοτόκου Φράνσις.
Ας δούμε πόσο ασύμβατη είναι η συμπεριφορά αυτών των παιδιών, ποτ με πολύ υπερηφάνεια σηκώνουν την ελληνική σημαία, μέσα από δυο ειδήσεις των τελευταίων ημερών. Και ας την συγκρίνουμε με την συμπεριφορά κάποιων δικών μας «καθαρόαιμων» ελληνοπαίδων.
***Είδηση πρώτη: Μια γυναίκα είδε έναν ηλικιωμένο άνδρα να παραπατά, έχοντας χάσει τις αισθήσεις του στην περιοχή του Γουδή. Και πριν προλάβει να τον στηρίξει εκείνη, είχε σπεύσει να τον σηκώσει στην αγκαλιά του ένας …μαύρος γίγαντας. Ήταν ο Γιάννης Αντετοκούμπο. Ας σημειωθεί ότι μιλάμε για τον έναν από τους δέκα περισσότερο ακριβοπληρωμένους καλαθοσφαιριστές του NBA. Με έσοδα που του επέτρεπαν να είναι …αραχτός στο ίδιο πολυτελές ξενοδοχείο της Μεσσηνίας, όπου κατέλυσε και ο Κρίστιαν Ρονάλντο.
*** Είδηση δεύτερη:. Το Σάββατο, μέσα στον νταβάνι του Ιουλίου, οι αδελφοί Αντετοκούμπο έτρεξαν αγώνα δρόμου πέντε χιλιομέτρων για να ενισχύσουν, με τα έσοδα, τις δομές στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Το ίδιο Σαββάτο, ως επιβάτης του Μετρό, έζησα μια σκηνή που κάθε άλλο παρά συνιστούσε …είδηση για όποιον κινείται με τα αστικά συγκοινωνιακά μέσα. Στον σταθμό Νέου Κόσμου μπήκε στο βαγόνι μια γυναίκα προχωρημένης ηλικίας, εμφανώς καταβεβλημένη, που κουβαλούσε και δύο τσάντες γεμάτες από λαχανικά, από την εκεί λαϊκή αγορά. Στο ίδιο βαγόνι το μάτι μου μέτρησε, προχείρως, εννέα νεαρά άτομα. Αγόρια και κορίτσια. Τα περισσότερα βυθισμένα στο «έξυπνο» κινητό τους. Περίμενα ότι κάποιο θα φιλοτιμηθεί να της παραχωρήσει την θέση του. Εις μάτην.
Όταν μια άλλη κυρία τόλμησε να απευθυνθεί προς δύο δεσποινίδες, που χαχάνιζαν κοιτώντας φωτογραφίες στο κινητό τους, με το ερώτημα «μήπως θα μπορούσατε να δώσετε μια θέση στην γιαγιά;», πετάχθηκε ο νεαρός που ήταν μαζί τους για να απαντήσει: «Άμα δεν μπορεί να κυκλοφορεί, να κάθεται σπίτι της, όχι να μας φορτώνεται». Τουτέστιν …ας κόψει το σβέρκο της. Τόσο γνησίως και ανόθευτος ελληνικό πνεύμα.
Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ
www.massavetas.gr

Μοιραστείτε την είδηση