Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος Δήμου Κοζάνης: Βανδαλισμοί στο κέντρο της πόλης

1 Min Read

Την Δευτέρα 04/04/2016 με μεγάλη έκπληξη και λύπη βρεθήκαμε μπροστά σε ένα ιδιαίτερα βάρβαρο φαινόμενο που δεν τιμά καθόλου όποιον το επεχείρησε. Συγκεκριμένα στην αρχή της οδού Τσιμηνάκη και στην δεξιά πλευρά του πεζοδρομίου κάποιος, προφανώς περίοικος, έριξε τσιμέντο σε δενδροδόχο, μόνο στο άνοιγμα της μεταλλικής σχάρας (εκεί όπου άλλοτε ήταν φυτεμένο δένδρο) διότι προφανώς τον «ενοχλούσε». Προκλήθηκαν ζημιές στη μεταλλική σχάρα και στο υπόγειο αρδευτικό δίκτυο. Ενημερωτικά το συγκεκριμένο δένδρο έχει καταστραφεί «όλως τυχαίως» ήδη τρεις φορές.

Την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 από κοινού συνεργείο του Τμήματος Πρασίνου και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και συνεργείο του Τμήματος Εκτέλεσης Έργων, της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας, προβήκαμε στην αποκατάσταση του βανδαλισμού που έγινε στην οδό Τσιμηνάκη. Φυτεύτηκε νέο δένδρο, Λανγκεστρέμια, υποστυλώθηκε, τοποθετήθηκε η μεταλλική σχάρα και προστατευτική σιδεριά ώστε το δένδρο να ριζώσει!!! Επιπλέον τοποθετήθηκαν μεταλλικά κολονάκια πεζοδρομίου κατά μήκος της οδού για την ασφάλεια κυρίως των πεζών και των οχημάτων.
Δυστυχώς στην πόλη μας υπάρχουν κάποιοι χωρίς ευαισθησίες που προβαίνουν σε βανδαλισμούς στο δημόσιο χώρο καταστρέφοντας ό,τι δεν τους αρέσει ή τους ενοχλεί. Ελπίζουμε η νέα λαγκεστρέμια αυτή τη φορά να ριζώσει και να μεγαλώσει στην οδό Τσιμηνάκη!!!

Μοιραστείτε την είδηση