Αντιμέτωποι με σειρά δικαστηρίων λόγω αδεσπότων πρώην και νυν Αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης

2 Min Read

Αντιμέτωποι με δεκάδες   δικαστήρια είναι όλοι οι τελευταίοι Αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης καθώς αντιμετωπίζουν πολλές καταγγελίες πολιτών λόγω των αδεσπότων.

Τελευταίο δικαστήριο ήταν στις 22 Δεκεμβρίου,  αυτό του πρώην Αντιδημάρχου  Γιάννη Γρηγοριάδη, ο οποίος καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση επειδή, σύμφωνα με τον σημερινό Αντιδήμαρχο  Περιβάλλοντος Μίλτο Μαγγιρίδη, που ανέδειξε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, το 2018 ένα σκυλί γάβγισε μια γυναίκα  στη Λευκόβρυση, αυτή τρόμαξε έπεσε κάτω και έσπασε τη λεκάνη της και από τότε ο πρώην Αντιδήμαρχος αντιμετωπίζει τη δικαστική περιπέτεια.

«Δεν μπορεί να ποινικοποιούνται οι αιρετοί. Προφανώς ο επόμενος θα είμαι εγώ. Είναι μια ηλεκτρική καρέκλα η θέση του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος. Εγώ προσωπικά στηρίζω τον Γιάννη Γρηγοριάδη» ανέφερε ο κ. Μαγγιρίδης.

Ο κ. Γρηγοριάδης από την πλευρά του τόνισε πως «σε όλη τη θητεία μου αλλά και μετά,  παρατήρησα την μεγάλη ευκολία με την οποία εγκαλούνται οι Αντιδημαρχοι για θέματα, που πραγματικά δεν έχουν καμία ευθύνη.  Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουμε ενημερωθεί είτε είναι μια διαχείριση των πολιτών, που εγκαλούν με ευκολία τον Αντιδήμαρχο και μετά πέφτουν οι ποινές» σημείωσε και πρόσθεσε «έχουμε και άλλα δικαστήρια μπροστά μας και είμαστε σε μια κατάσταση που και τα ίδια τα δικαστήρια έχουν μπερδευτεί. Στις 25 Ιανουαρίου εκτός της υπόθεση στο ΤΕΙ έχουμε και για δάγκωμα στα Λεύκαρα… Με πόση ευκολία ότι γίνεται στο Νομό μπορεί να το φορτωθεί ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης. Τα μισά δικαστήρια θα μπορούσαν να αποφευχθούν» κατέληξε.

Τέλος ο Δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας σχολίασε «πως είναι μεγάλο ζήτημα πως αντιμετωπίζεται η τοπική αυτοδιοίκηση στα δικαστήρια. Ειδικά με τα σκυλιά έχουμε πολλά περιστατικά στα δικαστήρια. Πχ ένα σκυλί χτύπησε με ένα αυτοκίνητο και ο Δήμος κλήθηκε να πληρώσει αποζημίωση. Πως είναι αυτό δυνατόν, αφού και να είχε περισυλλεγεί θα έπρεπε στο τέλος να αφεθεί στο φυσικό του περιβάλλον. Το ζήτημα με τα αδέσποτα είναι φλέγον ζήτημα σε όλη την Ελλάδα. Λάβαμε την πρωτοβουλία να ανεβούμε τις επόμενες μέρες στο Πρωτοδικείο για να εξηγήσουμε τις ευθύνες του Δήμου».

Γιάννης Κωσταρέλλας

 

Μοιραστείτε την είδηση