Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, λόγω αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς

2 Min Read
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας  για αύριο  Σάββατο   22-07-2023, λόγω  υψηλού  δείκτη   επικινδυνότητας κατηγορίας (3), απαγορεύεται  η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων,  στις   παρακάτω περιοχές από τις 12:00΄ έως 20:00΄ ως εξής:

1. Περιαστικό Άλσος Κουρί Κοζάνης

2. Παρχάρια Μεσόβουνου

3. Όρος Μπούρινος (Μεσιανό Νερό)

4. Όρος Σινιάτσικο

5. Καταφύγι από το δρόμο της Αγίας Κυριακής και τη διασταύρωση Παλαιογράτσανου.

- Advertisement -

6. Δασικά οικοσυστήματα Πενταλόφου, Βυθού. Διλόφου, Αυγερινού και Ζώνης

Επισημαίνεται ότι ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς δημοσιεύεται καθημερινά στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. (www.civilprotection.gr)

Η  απαγόρευση  διέλευσης ,παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, στις παραπάνω περιοχές  δεν καταλαμβάνει πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται  στις περιοχές που αποφασίστηκε η εφαρμογή της απαγόρευσης, αποκλειστικά για τη μετακίνηση τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους ,καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου.

Για κάθε παράβαση της απαγόρευσης της παρούσας απόφασης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 129 του Ν 4926/2022.

Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση εφαρμογής της απόφασης απαγόρευσης και τη βεβαίωση του  προστίμου, ορίζονται  τα αρμόδια όργανα της  Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος  της Δασικής Υπηρεσίας και της Δημοτικής Αστυνομίας  .

Επίσης καλούνται οι Δήμοι της Π.Ε Κοζάνης να συνδράμουν για την εφαρμογή της παρούσας σε δασικά οικοσυστήματα ,πάρκα και άλση αρμοδιότητας τους, με τη διάθεση προσωπικού και μέσων καθώς και με την ενεργοποίηση Εθελοντικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ευθύνης τους. 

Μοιραστείτε την είδηση