Απαγορεύτηκε η στάθμευση στις οδούς Καταφυγίου και Σταμάτη Κλεάνθους

2 Min Read

Τέθηκε σε ισχύ η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης

«Παρελθόν» αποτελεί από το πρωί της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου, η στάθμευση των οχημάτων στην μια πλευρά των δρόμων Καταφυγίου και Σταμάτη Κλεάνθους. Πρόκειται για τους δρόμους που βρίσκονται ο ένας μπροστά από τον ΕΟΔΥ και ο άλλος οδηγεί στην οδό Γκέρτσου.

Οι συγκεκριμένοι δρόμοι δέχονται τα τελευταία δυόμιση χρόνια αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο, λόγω του ότι με την εμφάνιση της πανδημίας και την εγκατάσταση του ΕΟΔΥ στην συμβολή των οδών Καταφυγίου και Αριστοφάνους, πολλαπλασιάστηκε ο αριθμός των διερχόμενων αυτοκινήτων και αυξήθηκαν τα παράνομα παρκαρισμένα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να αυξηθούν τα παράπονα και οι καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής μαζί με την Τροχαία Κοζάνης, εισηγήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο την απαγόρευση του παρκαρίσματος στην μια πλευρά των δυο δρόμων.

Η εισήγηση «πέρασε» από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τον Φεβρουάριο του 2022 και η απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο λήφθηκε λίγους μήνες μετά. Το πρωί της Τρίτης συνεργείο της τεχνικής υπηρεσίας σε συνεργασία με την δημοτική αστυνομία, προχώρησαν στην διαγράμμιση που απαγορεύει την στάθμευση και πλέον η διέλευση των οχημάτων γίνεται χωρίς κανένα πρόβλημα.

 

Αύξηση των παράνομων παρκαρισμένων στην Αριστοφάνους

Ωστόσο, με το που εφαρμόστηκε η συγκεκριμένη απόφαση, τα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα «μεταφέρθηκαν» στην οδό Αριστοφάνους. Η συγκεκριμένη οδός, δεχόταν ήδη πολλά παρκαρισμένα στην μια πλευρά του δρόμου, με αποτέλεσμα οι πεζοί να περπατούν στον… δρόμο.

Πλέον η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη, αφού οι οδηγοί των παράνομα παρκαρισμένων έρχονται σχεδόν καθημερινά σε λεκτική αντιπαράθεση με τους ενοίκους της μεγάλης οικοδομής που βρίσκεται απέναντι από τον ΕΠΟΠΥ λόγω του ότι παρκάρουν ακριβώς έξω από τους κλειστούς χώρους στάθμευσης και την είσοδο. Με την δικαιολογία «για δέκα λεπτά στάθμευσα περιμένω ηλικιωμένο που είναι στον ΕΟΠΥ» εμποδίζουν την ομαλή κυκλοφορία των πεζών.

Όλγα Τουφεγγοπούλου-www.xronos-kozanis.gr

 

Μοιραστείτε την είδηση