Απάντηση στη χθεσινοβραδινή επίθεση έδωσε το ΚΚΕ και η ΚΝΕ

4 Min Read

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στη πλατεία Αλώνια και πορεία στους δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν, σήμερα το απόγευμα, οι οργανώσεις Κοζάνης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκαν το βράδυ του Σαββάτου στελέχη του κόμματος με την ολοκλήρωση του μαθητικού φεστιβάλ της ΚΝΕ στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

Σε ανακοίνωσή τους οι οργανώσεις Κοζάνης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αναφέρουν ότι πραγματοποιήθηκε «αδικαιολόγητη ύπουλη επίθεση τραμπούκων φασιστών που με βρισιές και απειλές επιτέθηκαν και χτύπησαν στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ κατά τη λήξη του πετυχημένου Μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία το Σάββατο 29/4.». Εν συνεχεία ανέφεραν ότι «τους ενοχλεί ότι εκατοντάδες μαθητές κινητοποιούνται και δραστηριοποιούνται, κάνουν την οργή και την αγανάκτησή τους δύναμη αγώνα». Στη συνέχεια ρίχνουν πυρά τόσο κατά της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι «έχουν μεγάλες ευθύνες για το γεγονός ότι οι δίκες για την εγκληματική δράση στελεχών φασιστικών ναζιστικών μορφωμάτων, όπως της Χρυσής Αυγής, σέρνονται για χρόνια, γεγονός που τους αποθρασύνει». Τέλος καλούν τον λαό και τη νεολαία της Κοζάνης να «απομονώσουν τους φασίστες» και να «δυναμώσουν και να μαζικοποιήσουν τον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα μας, στη δουλειά, το σχολείο, τη ζωή, ενάντια σε όλα τα Τέμπη του συστήματος που τους γεννά και τους θρέφει».

Νόντας Στολτίδης μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Ο Νόντας Στολτίδης μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην χθεσινοβραδινή επίθεση ως «φασιστική – ναζιστική» καταγγέλλοντας την. «Θρασύδειλα φασισταριά που έχουν βγει από τις τρύπες τους, επιτέθηκαν σε στελέχη και μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Αυτό υποδεικνύει πως το κάλεσμα του ΚΚΕ στο λαό για να βγει και να αγωνιστεί για το δίκαιο του, βρίσκει όλο και περισσότερη ανταπόκριση. Βγαίνουν από τις τρύπες τους για να τρομοκρατήσουν το λαό. Είναι γελασμένοι. Αυτές οι απειλές στο ΚΚΕ δεν πιάνουν. Καλούμε τη νεολαία να βγάλει συμπεράσματα για αυτά τα μορφώματα που το παίζουν αντισυστημικά και πρώτο στόχο έχουν τους αγωνιστές του λαού, αλλά και πόσο αντισυστημικά είναι αυτά τα μορφώματα που έχουν επικεφαλής ταξίαρχους και εισαγγελείς» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια έριξε βολές σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως έχουν ευθύνη για τη συγκεκριμένη κατάσταση, αναφερόμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής η οποία δεν έχει τελεσιδικήσει 8,5 χρόνια μετά. «Εμείς λέμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε και καλούμε το λαό να συμμετέχει μαζικά στα σωματεία και τους αγώνες για τα δίκαια του. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση, με πρώτο σταθμό την αυριανή Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση» ανέφερε κλείνοντας.

Γραμματέας της ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ, Γιάννης Κανάτσιος

«Τους ενοχλεί ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν έλειψαν και δεν λείπουν από κανένα μεγάλο η μικρό πρόβλημα που απασχολεί την νεολαία και τον λαό. Γιατί το ΚΚΕ και η ΚΝΕ  έχουν καθημερινά  στην προμετωπίδα τους την οργάνωση της πάλης για το  λαϊκό εισόδημα, για τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, για τα δικαιώματα της νεολαίας σε ένα σχολείο και πανεπιστήμιο που θα μορφώνει ολόπλευρα. Επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά το ρόλο τους. Τον ρόλο τους ως το μακρύ χέρι του συστήματος , που βγαίνουν από τα λαγούμια τους κάθε φορά που νιώθει το σύστημα  ότι δεν έχουν το λαό και τη νεολαία στο χέρι» ανέφερε μεταξύ άλλων ο γραμματέας της ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ, Γιάννης Κανάτσιος.

Θένια Βασιλειάδου

Μοιραστείτε την είδηση