Aπάντηση της Δημοτικής Αρχής στην παράταξη “Ενότητα για το Δήμο Κοζάνης”: Με ψέματα και συκοφαντίες δεν κρύβεται η πραγματικότητα

3 Min Read

Χαρακτηρισμοί, ύβρεις, απαξίωση, αλαζονεία και κυρίως υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά και της τελευταίας ανακοίνωσης της «Ενότητας». Μιας ανακοίνωσης που «ξεχνά» επιμελώς να ψελλίσει έστω και μια στοιχειώδη απάντηση σε όσα αναφέραμε ενώ από την άλλη, προσπαθώντας εμφανώς να «πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα» ανοίγει, κατά την προσφιλή της τακτική, νέα ζητήματα παρουσιάζοντας αποσπασματικά και ελλιπή στοιχεία.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το «εύρημα» περί μείωσης των διαθεσίμων από τα «5,75 εκ. ευρώ το 2014 στα 2,4 εκ. ευρώ το 2015». Κύριε Μαλούτα, για μια ακόμη μια φορά αναρωτιόμαστε αν επιλέγετε συνειδητά την παραπλάνηση των συνδημοτών ή απλά αδυνατείτε να καταλάβετε. Και αυτό καθώς γνωρίζετε πολύ καλά , τόσο εσείς όσο και το μέλος σας στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ πως η διαφορά στα ταμειακά διαθέσιμα οφείλεται στην επιστροφή της προκαταβολής, ύψους 4.000.000 ευρώ (εισπράχθηκε 31-12-2012 και επιστράφηκε 15-1-15) για το έργο της τηλεθέρμανσης και η οποία για τυπικούς λόγους του Υ.Π.Ε.Κ.Α. δεν μπόρεσε να χρησιμοποιηθεί και επιστράφηκε.

Να σας υπενθυμίσουμε πως πριν εγγραφεί το ποσό αυτό, το 2011 τα ταμειακά διαθέσιμα ήταν 971.2822 ευρώ ενώ στο τέλος του 2015 ήταν 2.407.745 ευρώ .

Μας κατηγορείτε επίσης για την αύξηση των απαιτήσεων της ΔΕΥΑΚ από τους πολίτες μέσα στο 2015, ξεχνώντας πως ήταν η χρονιά που εφαρμόστηκαν τα capital controls, με ότι αυτό συνεπάγεται. Πρέπει να είστε οι μοναδικοί που δεν το καταλαβαίνετε.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι μας κατηγορείτε εσείς όταν επί θητείας σας οι απαιτήσεις το 2010 ήταν 11,7εκ. ευρώ και έφτασαν το 2014 στα 20,8εκ. ευρώ. Αυτό είναι πολιτικό θράσος.

Για την περίπτωση των απαιτήσεων των ενοικίων, είναι κατανοητή η προσπάθεια σας να κρυφτείτε πίσω από το «όλοι ίδιοι είμαστε» αλλά για μια ακόμη φορά θα πέσει στο κενό.

Άμεσα θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση, στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόσο για την συγκεκριμένη περίπτωση στην οποία αναφερθήκατε όσο και στην αντιμετώπιση από την Δημοτική Αρχή του συνόλου των υποθέσεων των εισπράξεων των μισθωμάτων.

Ταυτόχρονα όμως κε Μαλούτα θα σας ζητούσαμε να μας εξηγήσετε και εσείς με τη σειρά σας το πώς δημιουργήθηκαν τα μεγάλα χρέη στο Δήμο, τα οποία «κληροδοτήσατε» στους δημότες και τι κάνετε εσείς προσωπικά και η παράταξη σας για το συγκεκριμένο θέμα. Για να επιβεβαιωθεί για ακόμη μια φορά ποιοί άσκησαν πελατειακή πολιτική.

Άλλωστε πολλές φορές κε Μαλούτα έχετε δηλώσει , με ένα πνεύμα μάλλον αυτοκριτικής, πως οι πολιτικές που ασκήθηκαν στον Δήμο Κοζάνης τα προηγούμενα χρόνια, ήταν στο ίδιο πνεύμα με αυτές που ασκήθηκαν στο σύνολο της χώρας.

Πολιτικές δηλαδή που χρεοκόπησαν την χώρα αλλά και τον Δήμο Κοζάνης.

Στο Δήμο Κοζάνης η εποχή της αδιαφάνειας, των σκοτεινών πληρωμών, των πελατειακών σχέσεων, των ελλειμμάτων, έχει τελειώσει οριστικά.

Μετά από όλα αυτά τα συμπεράσματα στους πολίτες!

Μοιραστείτε την είδηση