Απάντηση του Δημάρχου Κοζάνης στο Λ. Μαλούτα

2 Min Read

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Μαλούτα που επιβεβαίωσε δημόσια πως ο Δήμος Κοζάνης έγκαιρα προκήρυξε τους διαγωνισμούς για τις εργασίες αποχιονισμού αποδεικνύοντας πως και τη χρηματοδότηση είχε εξασφαλισμένη αλλά και την βούληση να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προετοιμασίας ενόψει χειμώνα.
Ο διαγωνισμός για τη Δ.Ε. Κοζάνης είχε όλη την απαραίτητη δημοσιότητα (δημοσίευση σε εφημερίδα, ανάρτηση στην ιστοσελίδα, ανάρτηση στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων) σύμφωνα με όσα προβλέπει η κείμενη νομοθεσία. Η καθυστέρηση στην ανάρτηση στη Διαύγεια οφείλεται σε διαδικαστικό πρόβλημα, το οποίο όμως ουδόλως επηρέασε την εξέλιξη του.
Τα υπόλοιπα σχετικά με τον αποχιονισμό απαντήθηκαν αναλυτικά από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.
Αυτό που όμως προκαλεί εντύπωση είναι η ειρωνεία του κ. Μαλούτα για το ISO της Ταμειακής Υπηρεσίας.
Το πιστοποιητικό ISO αφορά την τυποποίηση των κύριων διαδικασιών της Διεύθυνσης Οικονομικών, η λειτουργία της οποίας χαρακτηρίζεται από:
– Διαφάνεια και ανεξαρτησία από εξωθεσμικές παρεμβάσεις.
– Ασφάλεια για τους εργαζόμενους και το δημόσιο χρήμα.
– Αποτελεσματικότητα και παροχή υπηρεσιών με μετρήσιμα αποτελέσματα και δείκτες.
Κε Μαλούτα μετά από 4, 5 χρόνια στη διοίκηση του Δήμου:
– Eίμαστε περήφανοι που ο Δήμος Κοζάνης έχει ISO και έχει αφήσει στο χθες τις εκτεταμένες πληρωμές από συρτάρια, τα μπλε τετράδια και τις απλές αποδείξεις.
– Είμαστε περήφανοι για το προσωπικό του Δήμου, που δούλεψε σκληρά για την απόκτηση του ISO .
– Είμαστε περήφανοι που δεν δημιουργούμε χρέη για να μεταφέρουμε το λογαριασμό στο μέλλον αλλά αντιθέτως αποπληρώνουμε και αυτά που αφήσατε.
– Είμαστε περήφανοι που αποκαταστήσαμε την εμπιστοσύνη των προμηθευτών και της αγοράς συνολικά προς το Δήμο, πληρώνοντας εμπρόθεσμα και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τις υποχρεώσεις μας.
– Είμαστε περήφανοι ο Δήμος για πρώτη φορά αποτύπωσε τις οφειλές του προς τη ΔΕΥΑΚ και ξεκίνησε την αποπληρωμή τους.
– Eίμαστε περήφανοι που εγγυηθήκαμε την πλήρη λειτουργική αυτονομία και αυτοτέλεια της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Κοζάνης, μακριά από οποιαδήποτε παρέμβαση.
Έχουμε ακόμη δρόμο για να φτάσει ο Δήμος εκεί που πραγματικά όλοι θέλουμε, αλλά οι βάσεις έχουν ήδη μπει.

Μοιραστείτε την είδηση