Απάτη με e-banking σε βάρος 57χρονου στην Κοζάνη

1 Min Read

Ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα που φέρονται ως κάτοχοι του λογαριασμού στον οποίο μεταφέρθηκαν τα χρήματα

Υπόθεση απάτης με υπολογιστή σε βάρος 57χρονου εξιχνίασαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κοζάνης, μετά από καταγγελία που έγινε στα τέλη Φεβρουαρίου του 2025. Ο παθών δέχθηκε τηλεφωνική κλήση από άγνωστο άτομο, το οποίο, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθή, απέσπασε τους προσωπικούς του κωδικούς και απέκτησε παράνομα πρόσβαση στον λογαριασμό του e-banking, μεταφέροντας 300 ευρώ σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό.

Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα, ένας 50χρονος και μία 46χρονη, οι οποίοι εμφανίζονται ως κάτοχοι του λογαριασμού που δέχτηκε τη μεταφορά των χρημάτων. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη με υπολογιστή.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κοζάνης, ενώ η δικογραφία διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Μοιραστείτε την είδηση