Απάτη με υπολογιστή στην Κοζάνη: Πείστηκε να δώσει στοιχεία τραπεζικής κάρτας και χάθηκαν 6.230 ευρώ

1 Min Read

Ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα ως κάτοχοι των προπληρωμένων καρτών

Υπόθεση απάτης μέσω υπολογιστή, που τελέστηκε σε βάρος δύο πολιτών στην Κοζάνη, εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κοζάνης.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε από μία 51χρονη γυναίκα και τον 57χρονο σύζυγό της. Σύμφωνα με την καταγγελία, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2024, άγνωστο άτομο επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη γυναίκα, προσποιούμενο υπάλληλο του λογιστή της. Με το πρόσχημα χορήγησης επιδόματος, την έπεισε να του δώσει τα στοιχεία της τραπεζικής κάρτας του συζύγου της.

Στη συνέχεια, από τον λογαριασμό του 57χρονου μεταφέρθηκε το ποσό των 6.230 ευρώ σε προπληρωμένες κάρτες.

Έπειτα από ενδελεχή έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα, ηλικίας 23 και 24 ετών, ως κάτοχοι των προπληρωμένων καρτών στις οποίες μεταφέρθηκαν τα χρήματα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη με υπολογιστή.

Η προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κοζάνης, ενώ η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Μοιραστείτε την είδηση