ΑΠΕ και ψηφιακός μετασχηματισμός οι δύο πυλώνες της πορείας του Δήμου Κοζάνης

2 Min Read

Μέχρι τον Απρίλιο του 2023 θα πρέπει να κατατεθεί η πρόταση της δεύτερης φάσης για τη συμμετοχή της Κοζάνης, στο πλαίσιο της αποστολής «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρώπης μέχρι το 2030». Η πρόταση περιλαμβάνει το κλιματικό συμβόλαιο, το κλιματικό σχέδιο, το επενδυτικό σχέδιο και την περιγραφή όλων των ενεργειών που θα γίνουν, προκειμένου να πετύχει η πόλη την κλιματική ουδετερότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

«Η πόλη μας έχει να αντιμετωπίσει μια μεγάλη πρόσκληση εδώ και μια δεκαετία, ενώ από το φθινόπωρο του 2019 έχουμε περάσει και επισήμως στη φάση της απολιγνιτοποίησης.  Τα χρονοδιαγράμματα έχουν αλλάξει λόγω της ενεργειακής κρίσης, αλλά η πρόκληση δεν έχει αλλάξει. Πρέπει να βλέπουμε το αύριο, το μέλλον και την προοπτική που είναι οι ΑΠΕ και ο ψηφιακός μετασχηματισμός» τόνισε ο κ. Μαλούτας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο Κοβεντάρειο για την έναρξη της β’ φάσης.

Ο κ. Μαλούτας ανέφερε, επίσης, ότι ο σχεδιασμός δεν μπορεί να γίνει χωρίς τους πολίτες, τονίζοντας χαρακτηριστικά «θέλουμε τους πολίτες να διατυπώσουν τις γνώμες και τις προτάσεις τους, ώστε να ληφθούν υπόψη στο σχεδιασμό».

Στην αποστολή του Δήμου Κοζάνης συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το  ΕΚΕΤΑ, το ΑΠΘ και το Cluster Βιοοικονομίας, ενώ θα συσταθεί και μια συμβουλευτική επιτροπή, αποτελούμενη από τους Άννα Διαμαντοπούλου, Μαρία Βασιλάκου, Θεόδωρος Θεοδουλίδης και Γιώργος Καραγιαννίδης.

Όλγα Τουφεγγοπούλου

Μοιραστείτε την είδηση