Απεργία αύριο για τον ένα χρόνο από το δυστύχημα στα Τέμπη

2 Min Read

Με κεντρικό σύνθημα «οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους-αυξήσεις μισθών, για να ζούμε με αξιοπρέπεια» η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη απεργία για σήμερα, ημέρα κατά την οποία συμπληρώνεται ένας χρόνος από το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, οι περισσότεροι νεαρής ηλικίας.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν, επίσης, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, επομένως τη μέρα εκείνη καμία πτήση από και προς ελληνικό αεροδρόμιο δε θα εκτελείται. Θα εξυπηρετούνται μόνον οι πτήσεις που προβλέπονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο, δηλαδή οι αεροδιακομιδές, ειδικές πτήσεις και οι υπερπτήσεις.

Ανακοίνωση έχει εκδώσει και η ΟΛΜΕ. Οι καθηγητές συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Απόφαση να συμμετάσχει στην απεργία στις 28 Φεβρουαρίου 2024 πήρε και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ). «Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε για τις ζωές μας!», αναφέρουν στο σύνθημά τους.

Με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη, συγγενείς θυμάτων και επιζώντες έδωσαν χθες συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ, ξυπνώντας μνήμες από την πολύνεκρη τραγωδία. Παράλληλα, τα μέλη της ΕΔΑΠΟ (Επιτροπή Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών) παρουσίασαν τα ευρήματα της έρευνάς τους που αφενός κατέδειξε τη μη διερεύνηση βασικών στοιχείων του εγκλήματος κι αφετέρου υπογράμμισε ότι δεν έχουν προχωρήσει σημαντικά ζητήματα στο θέμα της ασφάλειας. 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση