Απεργιακή συγκέντρωση απο το ΠΑΜΕ στην Κοζάνη με αιχμές εναντίον της ΓΣΕΕ

2 Min Read

Με σύνθημα “κάτω τα χέρια απο τα συνδικάτα και τη συλλογική δράση”, τα μέλη του ΠΑΜΕ συμμετείχαν στηΝ  απεργία και τη συγκέντρωση στην πλατεία της Κοζάνης.
“Η σημερινή απεργία είναι μία πρώτη ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση και τις εργοδοτικές ενώσεις, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Είναι απάντηση με το όπλο μας και την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα συνδικάτα μας και την απεργία.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το πολυνομοσχέδιο που έχει καταθέσει, έρχεται με φόρα να υλοποιήσει το υπόλοιπο τμήμα από τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας, να ολοκληρώσει ό,τι δεν πρόλαβε να τελειώσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Η ανάπτυξη τους προϋποθέτει παραπέρα τσάκισμα εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων. Με το πολυνομοσχέδιο επιχειρείται να μετατραπούν μεγάλες γεωγραφικές περιοχές σε «οικονομικές ζώνες» φτηνής εργατικής δύναμης, να συμπιεστούν παραπέρα οι μισθοί, να καταργηθεί ό,τι απέμεινε από τις συλλογικές συμβάσεις, να ιδιωτικοποιηθεί η κοινωνική ασφάλιση, να περιοριστούν δραστικά οι συνδικαλιστικές ελευθέριες, να μπουν ισχυρά εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας” ανέφεραν τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Παράλληλα στράφηκαν και εναντίον της ΓΣΕΕ κατηγορώντας την ότι υπονομεύει τη διαδικασία και κάλεσαν τους εργαζομένους “να γυρίσουν την πλάτη στον υπονομευτικό και απεργοσπαστικό ρόλο της προδοτικής-εργατοπατερίστικης και απαξιωμένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ.διωτικού και δημόσιου τομέα απεργούν σήμερα με αποφάσεις των δεκαδων συνδικαλιστικών οργανώσεων ενάντια στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο που προωθούν κυβέρνησης και εργοδοσία”.

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση