Απλά Ηριάννα

2 Min Read

Η Ηριάννα, χωρίς επώνυμο και άλλες συστάσεις, μπήκε στη ζωή μας ξαφνικά. Θα μείνει μερικές μέρες και θα φύγει. Όπως και πολλοί άλλοι.
Το γεγονός ότι είναι διδακτορική φοιτήτρια με καλές επιδόσεις, έκανε την υπόθεσή της να ξεχωρίσει από πολλές άλλες. Δεν θα γινόταν το ίδιο αν ήταν μια ακόμα άνεργη κοπέλα που την έλεγαν Μαρία.
Αυτή είναι η αλήθεια. Η κάλυψη των θεμάτων έχει γίνει καθαρά θέμα εντυπώσεων και στη δημιουργία των εντυπώσεων ακόμα και το όνομα παίζει ρόλο. Άλλο Γιάννα, άλλο Ηριάννα.
Στο μυαλό των πολλών όσοι έχουν σχέση με το πανεπιστήμιο, θεωρούνται ότι έχουν άλλη τύχη. Θυμάστε πριν λίγους μήνες το σάλο με το «λέκτορα» που κατηγορούνταν για τη δολοφονία της γυναίκας του. Ένας –έστω και περαστικός από το πανεπιστήμιο- δίνει άλλη αίγλη στο στόρι που πλάθεται.
Έτσι, η Ηριάννα ευτυχώς που κάνει διδακτορικό και η υπόθεσή της απολαμβάνει τέτοια δημοσιότητα. Διαφορετικά θα βρισκόταν στα αζήτητα, προσπαθώντας χωρίς συμμάχους να έχει μια ακόμα ευκαιρία από τους δικαστές.
Το θέμα είναι ότι το δικαίωμα στη δίκαιη κρίση δεν σχετίζεται ούτε με τις ακαδημαϊκές επιδόσεις, ούτε με οποιοδήποτε άλλο άσχετο στοιχείο που μπορεί να συγκινήσει τις μάζες, αλλά δεν πρέπει να συγκινεί τους δικαστές.
Και το δικαίωμα αυτό ανήκει αναμφίβολα στην Ηριάννα και σε όλες τις Ηριάννες αυτού του κόσμου που δικαιούνται να κριθούν με αποδείξεις και όχι ενδείξεις.

Ιωάννα

Μοιραστείτε την είδηση