Απλήρωτοι οι φαρμακοποιοί της Κοζάνης από τον ΕΟΠΥΥ

1 Min Read

Επτά μήνες απλήρωτοι είναι οι φαρμακοποιοί της Κοζάνης από τον ΕΟΠΥΥ όσον αφορά στα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και στα σκευάσματα ειδικής διατροφής.
Οι φαρμακοποιοί έκαναν την ειδική σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ στις 2 Ιανουαρίου 2017, με τον όρο πως θα τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα που είχαν οριστεί. Ωστόσο, επτά μήνες μετά ελάχιστα φαρμακεία έχουν πληρωθεί μόλις τον Ιανουάριο και τα υπόλοιπα περιμένουν.
«Θα έπρεπε τώρα να έχουμε πληρωθεί και τον Απρίλιο. Έχουμε εξαντληθεί οικονομικά. Το φαρμακείο είναι μια μικρομεσαία επιχείρηση. Τα περισσότερα προϊόντα πληρώνονται ή αγοράζονται τοις μετρητοίς από τους συναδέλφους, οπότε δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις» λέει η γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης Μαίρη Καρακωστάνογλου.
Τα σκευάσματα ειδικής διατροφής είναι απαραίτητα για τους ασθενείς και αφορούν ευαίσθητες ομάδες, παιδιά, βρέφη, διαβητικούς και ανθρώπους με ειδικές παθήσεις.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε απόφαση για άρση των πιστώσεων, όπως έγινε στην Αθήνα, αλλά αν ο ΕΟΠΥΥ συνεχίσει έτσι η άρση θα είναι μονόδρομος.
«Αυτό που ζητούμε είναι η επίσπευση των πληρωμών» λέει η κ. Καρακωστάνογλου και προσθέτει ότι «έχουμε δείξει μεγάλη κατανόηση μέχρι σήμερα, γιατί με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα υπήρξαν σοβαρά προβλήματα στην εφαρμογή».
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση