Από Δευτέρα ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ

4 Min Read

Ν. Κέφαλος: Σε αυτούς που έχουν μετατρέψει τη λοιδορία σε επάγγελμα δεν θα απαντήσω

Εξελίξεις αναμένονται στο θέμα του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης από την ερχόμενη Δευτέρα. Μιλάμε, προφανώς, για την επαναπροκήρυξη της θέσης που πρέπει να καλυφθεί, μετά από ένα εξάμηνο και πλέον ατελέσφορων διαδικασιών που δημιούργησαν πολλές εντάσεις.

- Advertisement -

«Από την ερχόμενη εβδομάδα θα δρομολογηθούν όλες οι διαδικασίες που έχουν να κάνουν με την κάλυψη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, αλλά και τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό για την ερχόμενη περίοδο» ανέφερε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Νίκος Κέφαλος στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για την παράσταση με τίτλο «Group Therapy» που ανεβαίνει αύριο στο Υπαίθριο Θέατρο.

«Ακόμη και αν σήμερα προκηρυσσόταν η θέση, αύριο δεν θα είχαμε καλλιτεχνικό διευθυντή και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πότε θα έρθει, γιατί δυστυχώς είναι πολύ πικρή η εμπειρία μας, σε ό,τι αφορά την ανταπόκριση του Υπουργείου στις αποφάσεις μας» τόνισε ο ίδιος.

Ευθείες βολές κατά Χλιαρά και συμβουλίου κοινότητας Κοζάνης

Λάβροι ήταν Κέφαλος και Πλασκοβίτης (σκηνοθέτης της παράστασης Group Therapy) εναντίον του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Κοζάνης και ιδιαίτερα του Στέλιου Χλιαρά. Αιτία η ανακοίνωση (δημοσιεύθηκε στο χθεσινό φύλλο του «Χ») που υπέγραφε το συμβούλιο της κοινότητας και ανέφερε πως η παρούσα διοίκηση «είναι υπεύθυνη για το ανύπαρκτο καλλιτεχνικό έργο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ολόκληρο τον χειμώνα και το φετινό καλοκαίρι, καθώς δεν μπορεί μια -πολύ κατώτερη των περιστάσεων και του κύρους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης- καλοκαιρινή παραγωγή να αποτελεί άλλοθι καλλιτεχνικού έργου. Το κοινό της πόλης διψά για ποιοτικό θέατρο, κάτι που η παρούσα διοίκηση του στερεί με τις επιλογές της».

Σχολιάζοντας, ο Νίκος Κέφαλος ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν ξέρω ποιος δικαιούται τρεις μέρες πριν την πρεμιέρα, να κάνει κριτική σε μια παράσταση, δεν ξέρω πως το ονομάζετε εσείς αυτό, εγώ το ονομάζω λοιδορία. Σε αυτούς που έχουν μεταβάλει την τελευταία περίοδο τη λοιδορία σε επάγγελμα, δεν θα απαντήσω, θα κρατήσω την προσωπική μου αξιοπρέπεια».

Ο Λευτέρης Πλασκοβίτης, από την πλευρά του, είπε χαρακτηριστικά πως «θλίβομαι βαθύτατα και θυμώνω, όταν ο οποιοσδήποτε για οποιοδήποτε σκοπό, έξω και πέρα από το καλλιτεχνικό γεγονός, πριν δει κάτι, το χαρακτηρίζει με αυτά τα χυδαία λόγια. Ο κύριος αυτός δεν γνωρίζει εμένα, το έργο μου, την πορεία μου, δεν γνωρίζει την πορεία των συναδέλφων και τη συγγραφέα αυτή που είναι βραβευμένη». «Δεν μπορούν να ισοπεδώνονται τα πάντα για να κάνουμε μια πολιτική αντιπαράθεση και παρακαλώ πολύ, τον πολιτισμό και τη δημιουργία που έχει να κάνει με θέατρο, μουσική, παιδεία, ζωγραφική κλπ. να μην τα εμπλέκουμε στα μικροκομματικά παιχνίδια. Το θέατρο είναι αυτό που κάνει τον άνθρωπο καλύτερο, καθώς απελευθερώνει το νου και την ψυχή. Μην την κάνουμε μίζερη και αυτήν την καλλιτεχνική έκφραση που έχουν οι καλλιτεχνικές κοινωνίες, είναι εις βάρος του συνόλου της κοινωνίας και όχι του εκάστοτε δημάρχου κ.ο.κ.» κατέληξε ο κ. Πλασκοβίτης.

Θένια Βασιλειάδου  xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση