Από τη λίμνη του Αλιάκμονα-Πολυφύτου και τον Ν.Ο.Κ. στη λίμνη των Ιωαννίνων με την κατάκτηση της α’ και της γ’ θέσης στο ‘’84ο πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίας’’. Συγχαίρουμε τους αθλητές – αθλήτριες και τους προπονητές τους. Tου παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα

3 Min Read


Από τη λίμνη του Αλιάκμονα-Πολυφύτου και τον Ναυτικό Όμιλο Κοζάνης (Ν.Ο.Κ.), προγυμνασμένοι – προγυμνασμένες και αθλητικοί – αθλητικές μέσα από τον Ν.Ο.Κ. με ήθος σεμνό, πήγαν στα Γιάννενα, συμμετείχαν στο 84ο πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίας (στη λίμνη των Ιωαννίνων, 14 και 15 – 7 – 2018) και συναγωνιζόμενοι (-ες) με υψηλού επιπέδου συναθλητές (-τριές) τους από τους αθλητικούς ομίλους όλης της χώρας, στα αθλήματα ‘’διπλό σκιφ παίδων’’ και ‘’τετράκοπος άνευ – κορασίδων’’, ‘’ανέβηκαν’’ επάξια οι παίδες στην α’ θέση (πρωταθλητές Ελλάδος) στην τρίτη (γ’) θέση οι κορασίδες στο 84ο πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίας.

Πρόκειται για τους αθλητές-παίδες: Γεώργιο Μακρυγιάννη – Πλατανόρεμα και Ιωάννη Πεκόπουλο – Σέρβια, που ‘’ανέβηκαν’’ στην 1η θέση κι είναι πρωταθλητές Ελλάδας. Προπονητές τους ο Αναστάσιος Λαπίκωφ και ο Χαράλαμπος Δημαράς.

- Advertisement -

Και για τις αθλήτριες-κορασίδες: Λεμονιά Μακρυγιάννη – Πλατανόρεμα, Δέσποινα Τσιουκαρδάνη – Βελβεντό, Δέσποινα Μπούσμπα – Σέρβια, Ειρήνη Λάκκα – Κοζάνη, που ‘’πήραν’’ την γ’ θέση πανελληνίως. Προπονητές τους ο Αναστάσιος Λαπίκωφ και ο Χαράλαμπος Δημαράς.

Την ευλογία και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, του Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου μεταφέρω στους αθλητές και στις αθλήτριές μας.

Συγχαίρουμε τους αθλητές-παίδες και τις αθλήτριες-κορασίδες για τη συμμετοχή τους στον αθλητισμό και για την άνοδό τους στην α’ θέση (οι παίδες) και στην γ’ θέση (οι κορασίδες) στο 84ο πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίας στα Ιωάννινα.

Τους συγχαίρουμε για την αθλητικότητά τους, κυρίως για την συν-αθλητικότητά τους, που χωρίς αυτήν το άθλημα δεν κατορθώνεται. Η συν-αθλητικότητα είναι μια έννοια (που εκφράζει σχέση) με πολλές προεκτάσεις ωφέλιμες απαξάπαντες και για τον κοινωνικό μας βίο, που κι αυτός είναι ένας στίβος με πολλά συν, που όταν εθελούσια αυτά είναι μαζί, τότε πετυχαίνουν τον μέγιστο κοινό, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και του λαού εν γένει, στόχο.

Μέσα από την προσπάθεια, τον αγώνα και τις επιτυχίες των αθλητών-παίδων και των αθλητριών-κορασίδων τιμώνται και προβάλλονται οι οικογένειές τους, ο Ν.Ο.Κ., τα σχολεία τους, οι τοπικές κοινωνίες, η Μακεδονία, η Ελλάδα.

Παραδείγματα και για τον κοινωνικό μας βίο προσφέρει ο υγιής αθλητισμός.

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
παπαδάσκαλος
17-7-2018

Μοιραστείτε την είδηση