Από τις οικονομικότερες της χώρας η φοιτητική στέγη στην Κοζάνη

3 Min Read

Τι δείχνει η έρευνα της ιστοσελίδας Spitogatos

Στις πιο οικονομικές πόλεις της χώρας στην κλίμακα του φοιτητικού ενοικίου, κατατάσσει την Κοζάνη η γνωστή ιστοσελίδα ενοικιάσεων ακινήτων Spitogatos. Σύμφωνα με τον δείκτη SPI που υπάρχει στον συγκεκριμένο ιστότοπο ανάλογα με την τιμή των ενοικίων, η Κοζάνη βρίσκεται στην κατηγορία των περιοχών με τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο 6 ευρώ (στην ίδια κατηγορία ανήκουν Σέρρες και Αίγιο) χωρίς να παρουσιάζει μεταβολή από το 2022.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο δείκτη, ο μέσος όρος τιμής διαμερίσματος έως 65 τετραγωνικά μέτρα είναι από 200 έως 250 ευρώ το μήνα. Το συγκεκριμένο εύρος επιβεβαιώνουν και ειδικοί ακινήτων της περιοχής, σημειώνοντας πως «όλα κρίνονται από την παλαιότητα, την κατάσταση και την τοποθεσία του ακινήτου». 

Για παράδειγμα ένα διαμέρισμα 65 τετραγωνικών μέτρων, ανακαινισμένο και με καινούργια κουφώματα που βρίσκεται στην οδό Ολυμπίου Γεωργάκη θα είναι κατά 50 με 70 ευρώ ακριβότερο από ένα παρόμοιο που βρίσκεται στην περιοχή Πλατάνια ή στην Αγία Παρασκευή.

Μαζί με την Κοζάνη, οι πιο οικονομικές πόλεις για ενοικίαση φοιτητικής κατοικίας αποτελούν η Λαμία, οι Σέρρες, η Καβάλα και η Τρίπολη και η Καστοριά. Η τιμή του τετραγωνικού μέτρου στην Λαμία είναι 5,5 ευρώ και σε Καστοριά, Διδυμότειχο και Φλώρινα 5,8 ευρώ/τ.μ. Ακολουθούν Σέρρες, Αίγιο και Κοζάνη με 6 ευρώ/τ.μ., η Σπάρτη με 6,1, η Ορεστιάδα με 6,3, το Μεσολόγγι με 6,6, η Σάμος με 6,7 και Καβάλα, Τρίπολη και Χίος με 6,8 ευρώ/τ.μ. 

Σύμφωνα με τον ίδιο δείκτη, η πιο ακριβή πόλη είναι η Κέρκυρα με 14,1 ευρώ/τ.μ. η οποία έχει μεταβολή προς τα επάνω από το 2022 κατά 31%. Αυτό σημαίνει πως η μέση τιμή για ένα σπίτι 65 τ.μ. κυμαίνεται από 450 έως 550 ευρώ το μήνα.

Όσον αφορά στην Θεσσαλονίκη, η φθηνότερη περιοχή για ενοικίαση φοιτητικής στέγης είναι η Σταυρούπολη με 6,8 ευρώ/τ.μ. και η πιο ακριβή το κέντρο της πόλης με 10,7 ευρώ/τ.μ.

Στην Αθήνα, η μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης φοιτητικής κατοικίας είναι στα 10,8€/τ.μ. Οι υψηλότερες τιμές εντοπίζονται σε Κολωνάκι – Λυκαβηττό,  Κουκάκι, Μετς,  Δάφνη, Γουδή και Εξάρχεια και η χαμηλότερη τιμή ενοικίασης εντοπίζεται σε Νίκαια, στην περιοχή Πατησίων – Αχαρνών, στην Κυψέλη καθώς και στα προάστια του Πειραιά.

Σωκράτης Μουτίδηςwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση