Από τις Βρυξέλλες αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός μίλησε για το τέλος του λιγνίτη

1 Min Read

Ο λιγνίτης και η απεξάρτηση της Ελλάδας από το συγκεκριμένο καύσιμο τέθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο διεθνές συνέδριο του Economist στις Βρυξέλλες.
Ο πρωθυπουργός, μιλώντας από το βήμα του 23ου συνεδρίου του Economist αναφέρθηκε στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, αλλά και στην πρόνοια που θα πρέπει να ληφθεί ειδικά για τη Δυτική Μακεδονία, μέσω πρωτοβουλιών όπως το Just Transition Fund, για την μετάβασή της στην εποχή μετά το λιγνίτη.
«Έως το 2028 η Ελλάδα θα έχει απεξαρτηθεί πλήρως από το λιγνίτη για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος» ανέφερε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως μέχρι το 2030 οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειες θα καλύπτουν το 60% της παραγωγής και θα τονωθεί ο φυσικό αέριο ως καύσιμο γέφυρα.
Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης θα πρέπει να ενεργοποιηθεί πρώτα στη Δυτική Μακεδονία, επειδή η χώρα μας είναι αυτή που έχει επιδείξει την μεγαλύτερη ταχύτητα και τόλμη από τις χώρες που στηρίζουν λιγνίτη και η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει αυτή τη γενναία μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή».

Μοιραστείτε την είδηση