Από το μηδεν και πάλι οι συζητήσεις για το «Μακεδονομάχων»

2 Min Read

«Από την αρχή» έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις μεταξύ του Δήμου Κοζάνης και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το μέλλον της έκτασης του στρατοπέδου Μακεδονομάχων. Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας  με την δημοτική αρχή να τονίζει πως το περίφημο «μνημόνιο συναντίληψης» Δήμου Κοζάνης και ΥΠΕΘΑ  προς την παραχώρηση για 99 χρόνια του μεγαλύτερου μέρους του Στρατοπέδου Μακεδονομάχων, που υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2019 από την διοίκηση Ιωαννίδη είναι ουσιαστικά «άκυρο».

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος  Μαλούτας αναφέρομενος στο Μνημόνιο σημείωσε πως δεν δημιουργούσε καμία νομική δέσμευση (τονίστηκε πως υπογράφηκε προεκλογικά  για να καλύψει την εξαγγελία του τότε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα) και ουσιαστικά «βρισκόμαστε και πάλι στο μηδέν» με τις προτάσεις που να είναι στο «τραπέζι» να είναι της πολεοδόμησης ή της πληρωμής αντιτίμου ίσου με το 5% της αξίας των ακινήτων.

- Advertisement -

Ο κ. Μαλούτας τόνισε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει  ξεκάθαρη άποψη για το ποια επιλογή είναι η βέλτιστη τονίζοντας πως είναι δεδομένο πως «δεν συζητάμε για συρρίκνωση των υφιστάμενων δραστηριοτήτων στο στρατόπεδο».

Από την πλευρά του ο Κώστας Δεσποτίδης, πρώην Αντιδήμαρχος ο οποίος είχε χειριστεί το ζήτημα κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για σημαντική ολιγωρία  συμπληρώνοντας πως «το κείμενο συναντίληψης όντως δεν παράγει νομικά αποτελέσματα αλλά δέσμευση και το κράτος και το Υπουργείο πρέπει να έχουν συνέχεια…Μας προσβάλει όλους ως δημοτικό συμβούλιο αν πούμε ότι ξεκινάμε από την αρχή».

 

 

 

Μοιραστείτε την είδηση