Από το… Νοέμβρη του 2020 τα 38 από τα 53 σημερινά κρούσματα στην ΠΕ Κοζάνης. Οργή για την ετεροχρονισμένη δήλωση από τον κεντρικό ΕΟΔΥ

2 Min Read

Οργισμένοι είναι αυτοδιοικητικοί και υγειονομικοί φορείς με τον κεντρικό ΕΟΔΥ στην Αθήνα, ο οποίος σήμερα δήλωσε ούτε ένα, ούτε δυο αλλά 38 επιβεβαιωμένα κρούσματα της ΠΕ Κοζάνης από τις 12 Νοεμβρίου 2020… σήμερα 12 Ιανουαρίου 2021!

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πηγές του “Χ” τα κρούσματα αυτά καταχωρήθηκαν χθες από τον Νοέμβρη και σήμερα προστέθηκαν στον αριθμό των κρουσμάτων της ΠΕ Κοζάνης που ανέρχονται σε 15! Αναλυτικά τα σημερινά κρούσματα είναι 2 στην Σιάτιστα, 7 στην Κοζάνη και 4 στην Πτολεμαΐδα. Σε αυτά όμως προστέθηκαν ως… δια μαγείας ακόμη 38 κρούσματα, τα οποία προέρχονται από τον Δήμο Εορδαίας και αντί να δηλωθούν στις 12 Νοεμβρίου δηλώθηκαν χθες, όπως αναφέραμε παραπάνω.

Πρόκειται πραγματικά για μια εξέλιξη που εξόργισε αυτοδιοικητικούς και φορείς και βέβαια τους πολίτες, οι οποίοι από τον Οκτώβριο ζουν σε ένα lockdown διαρκείας! Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την νομοθεσία υπάρχουν ποινικές ευθύνες αν υπάρξει καθυστέρηση δήλωσης κρουσμάτων άνω των… 24 ωρών!

Να σημειωθεί ακόμη πως σήμερα στο δελτίο ειδήσεων του Top Channel η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, δικαιολόγησε τον “αυξημένο” αριθμό κρουσμάτων ως αιτία του υψηλού ιικού φορτίου που υπάρχει στην περιοχή.

Περιμένουμε και απαιτούμε ως περιοχή διευκρινίσεις από τον κεντρικό ΕΟΔΥ.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

 

Μοιραστείτε την είδηση