Το ΣτΕ ακύρωσε την άδεια εγκατάστασης αιολικού στο Λέχοβο

1 Min Read

Δικαίωση για τους αγώνες των κατοίκων Λεχόβου και Βασιλειάδας

Με πρόσφατη απόφαση του το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την άδεια εγκατάστασης του αιολικού στη θέση «Δούκας», στην οροσειρά του Βιτσίου, που αφορά την περιοχή της Βασιλειάδας, της Κλεισούρας και του Λεχόβου.

- Advertisement -

Για μεγάλη νίκη για τη σωτηρία ενός παρθένου βιότοπου, κάνουν λόγο οι κάτοικοι των περιοχών και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα «ΑΠΕ ΑΛΕΡΤ». 

Όπως αναφέρουν, είχε επισημανθεί κατ’ επανάληψη από ειδικούς ο σοβαρός κίνδυνος για τις πηγές που υδρεύουν την περιοχή, για την καταστροφή του βιότοπου της καφέ αρκούδας και για την αποκοπή του σημαντικού συχνού περάσματος των πελεκάνων των Πρεσπών, καθώς και η γενικότερη περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής.

Το αιτιολογικό της απόφασης του ΣτΕ είναι ότι αποκρύφτηκαν στοιχεία από την Εταιρεία του ΑΣΠΗΕ και την Αποκεντρωμένη διοίκηση Ηπείρου/ Δυτικής Μακεδονίας στη ΜΠΕ και στην ΑΕΠΟ αντίστοιχα, που αφορούν στην κατοικία της αρκούδας και στα περάσματα των πουλιών. 

«Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα «ΑΠΕ ΑΛΕΡΤ» στήριξε σε όλες τις μορφές της αυτή τη σπουδαία προσπάθεια ακύρωσης ενός καταστροφικού έργου και θα συνεχίσει να στηρίζει όλους όσους αγωνίζονται για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, της αξιοπρέπειας, της γης και της ελευθερίας» σημείωσαν σε ανακοίνωση τους.

Μοιραστείτε την είδηση