Αποφοίτησαν οι 89 πρώτοι πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Σχολή Πτολεμαΐδας

2 Min Read

Αποφοίτησαν την Τετάρτη 27 Φερβουαρίου από την Πυροσβεστική Σχολή της Πτολεμαΐδας οι πρώτοι 89 Πυροσβέστες των οποίων ολοκληρώθηκε ο κύκλος εκπαίδευσής τους, θεωρητική και πρακτική, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Σχολής.
Πρόκειται για τους απόφοιτους της 81ης εκπαιδευτικής σειράς Δοκίμων Πυροσβεστών, που ξεκίνησαν την εκπαίδευσή τους στη Σχολή της Πτολεμαΐδας στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, καθώς ήταν επιτυχόντες στις πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους παρέλαβαν τα πτυχία τους από την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, η οποία χαρακτήρισε σημαντική την ημέρα συγχαίροντας τους νέους πυροσβέστες, παρουσία εκπροσώπων τοπικών και περιφερειακών αρχών, αλλά και συγγενών των αποφοιτησάντων .
Να είναι γεροί και να επιτελούν το δύσκολο έργο τους με τη βοήθεια του Θεού, ευχήθηκε ο Πατήρ Θεόφιλος, ο οποίος τέλεσε τη Δοξολογία της Ορκωμοσίας.
Τη Διαταγή της Σχολής ανέγνωσε ο Αρχιπύραρχος Ανδρέας Παπαζαχαρίας, επισημαίνοντας ότι η εκπαίδευση των αποφοίτων δεν τελειώνει εδώ, αλλά συνεχίζεται μέσα από την πορεία τους στο Πυροσβεστικό Σώμα, ενώ την ικανοποίησή του για τη λειτουργία της Σχολής και για την αποφοίτηση της πρώτης φουρνιάς Πυροσβεστών εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.
Το Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Αριστερίδης.
Ήταν μία άψογα διοργανωμένη εκδήλωση, υπό την επίβλεψη του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύραρχου Κωνσταντίνου Μαυροματίδη, που ολοκληρώθηκε με δεξίωση στο χώρο της Σχολής.

 

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση