Άλλοι καθαρίζουν και άλλοι βρωμίζουν

2 Min Read

Απογοητευτική η εικόνα του αλσύλλιου στην περιοχή του ΟΣΕ

Έχει περάσει λίγος καιρός από την δράση καθαρισμού του Projeto Gea στην περιοχή του ΟΣΕ της Κοζάνης όταν οι εθελοντές που συμμετείχαν στην δράση μάζεψαν πολλά κιλά σκουπίδια από τους χώρους του απενεργοποιημένου σιδηροδρομικού σταθμού. Ωστόσο άλλοι καθαρίζουν και άλλοι… βρωμίζουν τον χώρο με τρόπο μάλιστα που φαίνεται πως το κάνουν επί τούτου.

Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 25 Ιουλίου δείχνουν πως αυτοί που επιλέγουν να πετάξουν τα σκουπίδια τους στο μικρό αλσύλλιο που βρίσκεται στο τέλος της οδού Αριστοτέλους, «φροντίζουν» να γεμίζουν τον χώρο και με κάθε λογής απορρίμματα. Εκτός από μπουκάλια, χαρτιά και πακέτα τσιγάρων, άγνωστοι έχουν αδειάσει σακούλες απορριμμάτων που περιείχαν ρούχα και πλαστικά με αποτέλεσμα η εικόνα να είναι απογοητευτική.

Όπως είπαν στον «Χ» κάτοικοι της περιοχής και ιδιοκτήτες κατοικίδιών που περνούν συχνά από το μικρό δάσος, κάποια από τα σκουπίδια βρίσκονται εκεί εδώ και ένα μήνα ειδικά αυτά προς την θέση των παλιών γραμμών. Στο συγκεκριμένο σημείο συχνάζουν καθημερινά παιδιά που μένουν στην περιοχή με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να πολλαπλασιάζονται.

Ωστόσο καθημερινά στην περιοχή του ΟΣΕ κάτι «αλλάζει». Τις προάλλες άγνωστοι μετακίνησαν ένα παλιό βαγόνι και απέκλεισαν την διέλευση πεζών. Λίγες μέρες αργότερα έσπασαν όλα τα τζάμια της παλιάς αποθήκης. Έσπασαν ακόμη και τους κάδους που είχε τοποθετήσει η Κοινότητα Κοζάνης. Τις τελευταίες μέρες η «νέα μόδα» είναι να ανοίγουν μια παλιά αποθήκη που χρησιμοποιούνταν ως χώρος στάθμευσης των συρμών. Η Δημοτική Αστυνομία που ενημερώθηκε για το θέμα μερίμνησε και έκλεισε την αποθήκη όμως οι άγνωστοι την άνοιξαν και πάλι.

Μοναδική λύση η άμεση αξιοποίηση της περιοχής και να προχωρήσει γρήγορα η ανάπλαση του χώρου και η μετατροπή του σε έναν χώρο πρασίνου που τόσο ανάγκη έχει η Κοζάνη.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση