Απολογισμός στο Δήμο Σερβίων- Βελβεντού: «Προτεραιότητα οι δράσεις που φέρνουν ψωμί»

3 Min Read

Σε απολογισμό του έργου των πρώτων 2,5 χρόνων της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σερβίων- Βελβεντού προχώρησε ο Δήμαρχος Σάκης Κοσματόπουλος, σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε στην Νεραίδα.

Ο κ. Κοσματόπουλος ξεκινώντας τον απολογισμό του σημείωσε πως η περιοχή του Δήμου Σερβίων- Βελβεντών είναι ένας τόπος με ατελείωτες δυνατότητες και ευκαιρίες.

«Ο κόσμος μας τίμησε το 2014 με την ψήφο του, παρόλο που ήμασταν απόλυτα ειλικρινείς στις προεκλογικές μας εξαγγελίες. Δεν τάξαμε ανέσεις και διορισμούς αλλά είπαμε από την αρχή πως το μότο μας είναι δουλειά, δουλειά, δουλειά και μόνο έτσι μπορούμε να βγούμε από τα δύσκολα».

Ο Δήμαρχος συνεχίζοντας ανέφερε πως πρώτη δουλειά την τότε νέας δημοτικής αρχής ήταν να ολοκληρώσει έργα όπως το Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων και την ανάπλαση, που είχαν ξεκινήσει από την δημοτική αρχή του Δημ. Κοκολιού και συνεχίστηκαν στη δημαρχία του Βας. Κωνσταντόπουλου. «Είχαμε την τύχη να τα βρούμε σε καλό σημείο αλλά και η συμβολή μας ήταν καταλυτική ειδικά για την ανάπλαση των Σερβίων».

Ο κ. Κοσματόπουλος έκανε λόγο για τη σημαντική και επιτυχημένη προσπάθεια να διατηρηθεί το Κέντρο Υγείας Σερβίων, το οποίο δύο φορές ήταν να κλείσει και  την ανατροπή της απόφασης να κλείσει και παράλληλα την ενίσχυση του ΑΤ Σερβίων αλλά και το θεσμό του Τοπικού Αστυνόμου στο Βελβεντό .

Ειδική αναφορά έκανε ο Δήμαρχος στις δράσεις που όπως χαρακτηριστικά είπε «δίνουν ψωμί» και αναφέρθηκε στην πετυχημένη  προσπάθεια να ξαναζωντανέψουν εγκαταλελειμμένες δομές όπως το Εδαφολογικό Εργαστήριο, τα Σφαγεία των Σερβίων και το Κέντρο Τοπικής Ανάπτυξης, το λατομείο για τα μάρμαρα Σερβίων και το τυροκομείο Σερβίων, προσθέτοντας πως στόχος είναι να γίνει και Σχολή Τυροκομίας.

Μεγάλο πετυχημένο  στοίχημα για το Δήμο, σύμφωνα με τον κ.Κοσματόπουλο ήταν και το Τούρκικο Σχολείο το οποίο πλέον λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος και έκανε λόγο για επαφές με τουριστικά πρακτορεία του εξωτερικού για την προσέλκυση τουριστών.

Ειδικά για τη λίμνη Πολυφύτου σημείωσε πως ανασύρθη  από τα συρτάρια η Δημοτική Επιχείρηση Αξιοποίησης Λίμνης Πολυφύτου και η οποία μπορεί να συντελέσει στην ανάπτυξη της λίμνης. Σημείωσε επίσης πως προτεραιότητα πρέπει να είναι η ιχθυοκαλλιέργεια που μπορεί να φέρει 1200 θέσεις εργασίας.

Τέλος έκανε λόγο για επιχείρηση  που νοίκιασε 1200 αρδευόμενα  στρέμματα για φαρμακευτικά φυτά και θα προχωρήσει σε κατασκευή εργοστασίου, για σχεδιασμό  μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στα Σέρβια , με ντόπιο λιγνίτη, βιομάζα, σκουπίδια, γεωθερμία και ανεμογεννήτριες, φέρνοντας 1 εκ. ευρώ το χρόνο ως ανταποδοτικά στον δήμο.

 

Μοιραστείτε την είδηση