Απομάκρυνση από το Δήμο Εορδαίας των μπλε κάδων ανακύκλωσης στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο και σε ιδιωτικές κλινικές

1 Min Read

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι, κατόπιν απόφασης του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, ο Δήμος Εορδαίας απομάκρυνε όλους τους μπλε κάδους ανακύκλωσης οι οποίοι βρίσκονταν κοντά στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο καθώς και κοντά σε ιδιωτικές κλινικές.

Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε επειδή είχε παρατηρηθεί η μη ορθή χρήση των μπλε κάδων ανακύκλωσης, με αποτέλεσμα να καταλήγουν σε αυτούς ιατρικά απόβλητα αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο μετάδοσης του νέου κορωνοϊού στους εργαζόμενους στα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών.

Ο Δήμος Εορδαίας επίσης κάνει έκκληση στους πολίτες να κάνουν ορθή χρήση των μπλε κάδων ανακύκλωσης αποφεύγοντας να ρίχνουν σε αυτούς μάσκες και γάντια μίας χρήσεως, τα οποία κατασκευάζονται από υλικά, που δεν ανακυκλώνονται και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταλήγουν σε κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών.

Γάντια και μάσκες μίας χρήσεως πρέπει να αποθέτονται στους πράσινους κάδους, προκειμένου να κατευθύνονται για υγειονομική ταφή, έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος εξάπλωσης του COVID 19.

 

Μοιραστείτε την είδηση