Απόπειρα εξαπάτησης πολιτών στην Κοζάνη από επιτήδειους που παριστάνουν τους λογιστές

2 Min Read

Απόπειρα εξαπάτησης πολιτών στην Κοζάνη από επιτήδειους που παριστάνουν τους λογιστές καταγγέλλει ο Σύλλογος Λογιστών Κοζάνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

        Θεωρούμε υποχρέωση μας να επανέλθουμε σε ένα θέμα που βρίσκεται σε έξαρση τις τελευταίες ημέρες ,και αφορά την απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών. Ειδικότερα πολλοί συμπολίτες μας δέχονται τηλεφωνήματα από τους «λογιστές» τους , οι οποίοι τους ζητούν προσωπικά τους στοιχεία και κωδικούς πιστωτικών καρτών για να κατατεθεί, υποτίθεται, στους λογαριασμούς τους το market pass.

        Ενημερώνουμε για μια ακόμη φορά, τους φορολογούμενους για  τα συχνά πλέον επαναλαμβανόμενα κρούσματα στην Κοζάνη προσέγγισης επιτηδείων, που επικαλούμενοι ότι είναι λογιστές, ζητούν χρήματα ή στοιχεία της προσωπικής τους κάρτας, για πληρωμή φορολογικών τους υποχρεώσεων ή για να κατατεθούν χρήματα στο λογαριασμό τους.

         Να υπενθυμίσουμε ότι οι φορολογικές υποχρεώσεις πληρώνονται από τους ίδιους τους φορολογούμενους και ποτέ δεν ζητούν οι λογιστές χρήματα , ούτε στοιχεία της κάρτας τους για να πληρώσουν αυτοί τις υποχρεώσεις των πελατών τους . Οι λογιστές δίδουν την ταυτότητα πληρωμής για να κάνουν την πληρωμή της οφειλής οι ίδιοι οι φορολογούμενοι.

        Επιπρόσθετα οι φορολογούμενοι θα πρέπει να επαληθεύουν τα στοιχεία του προσώπου που τους καλεί τηλεφωνικά, να  ελέγχουν το μέιλ που λαμβάνουν  να είναι το μέιλ του λογιστή τους , και όχι ένα άγνωστο μέιλ που έχει έναν λογαριασμό, στον οποίο αν κάνει κάποιος κατάθεση δεν θα ξαναβρεί ποτέ τα χρήματα του.

Οι λογιστές στέλνουν αριθμό ταυτότητας πληρωμής και όχι λογαριασμό κατάθεσης.

       Εφιστούμε συνεπώς την προσοχή των φορολογουμένων έναντι των επιτηδείων αυτών.

Μοιραστείτε την είδηση