Δεν προχωρά το αίτημα της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης για μετονομασία της οδού «Φιλίππου Β΄» σε οδό «19ης Μαΐου»

2 Min Read

Μετά την απορριπτική απόφαση της  Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κοζάνης το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, αποφάσισε να μην προχωρήσει το αίτημα της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης για μετονομασία της οδού «Φιλίππου Β΄» σε οδό «19ης Μαΐου», αλλά να αναζητηθεί κάποια άλλη οδός.Το θέμα αποσύρθηκε από το δημοτικό συμβούλιο ώστε να επανέλθει σε επόμενη συνεδρίαση.

Θυμίζουμε πως η Εύξεινος Λέσχη Κοζάνης με έγγραφο της σημείωνε πως «όπως γνωρίζετε στην πόλη μας υπάρχει και λειτουργεί από τριετίας και πλέον η «ΣΤΕΓΗ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ» επί της οδού Φιλίππου Β’, που προσδίδει στον τόπο το δικό της χρώμα, καθιστώντας την περιοχή ένα από τα φωτεινότερα σημεία της πόλης.

- Advertisement -

Επιθυμία – Πρόταση της διοίκησης του σωματείου αλλά και του συνόλου του ποντιακού λαού του δήμου είναι η οδός Φιλίππου Β’ να μετονομαστεί σε οδό 19ΗΣ ΜΑΪΟΥ για την ηθική δικαίωση όλων εκείνων των εκατοντάδων χιλιάδων αδικοχαμένων προγόνων μας στον αλησμόνητο Πόντο αφού η 19η Μαΐου έχει οριστεί από την Ελληνική Πολιτεία ως ημέρα μνήμης για τον Ποντιακό Ελληνισμό».

Ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε σε δηλώση του πως αναγνωρίζει πλήρως τη σημασία της 19ης Μαίου και την ανάγκη να δοθεί το όνομα αυτό σε  κάποια οδό, θα ήταν όμως δύσκολο αυτό να γίνει στο συγκεκριμένο δρόμο, τόσο λόγο πρακτικών ζητημάτων αλλά και της ιδιαίτερης ευαισθησίας που υπάρχει αυτό τον τον καιρό με το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

Μοιραστείτε την είδηση