Αποστολή στις Βρυξέλλες και στην καρδιά της Ευρώπης – Έλληνες Ευρωβουλευτές μιλούν στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη

6 Min Read

Την πρώτη από τις τρεις εκπομπές που γυρίστηκαν στις Βρυξέλλες, θα προβάλει σήμερα Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου η τηλεόραση του FLASH και η ιστοσελίδα www.kozani.tv, με αντικείμενο τις πολιτικές συζητήσεις που αναπτύχθηκαν από τους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη με Έλληνες Ευρωβουλευτές.

Η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζενμπεργκ, ο Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, η Ευρωβουλευτής της ΕΛΙΑΣ Εύα Καϊλή και ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, θα είναι οι πέντε πρώτοι Ευρωβουλευτές που θα μιλήσουν για διάφορα θέματα εθνικά και Ευρωπαϊκά.

Η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζενμπεργκ κάνει έναν μίνι απολογισμό της θητείας της εν όψει των Ευρωεκλογών τον Μάιο και μιλά για τη σημασία που πρέπει να δώσει η Ευρώπη όχι τόσο για διεύρυνση αλλά εμβάθυνση. Τονίζει, μεταξύ άλλων, πως πρέπει η Ευρώπη να επιστρέψει στις παραδοσιακές της αρχές και να κάνει περισσότερο κοινωνική πολιτική και όχι οικονομική. Η ίδια δεν παραλείπει να αναφερθεί στον κίνδυνο της αύξησης του ποσοστού των ακροδεξιών κομμάτων στις 28 χώρες της Ένωσης. «Μετά την έναρξη της κρίσης το 2009 έχουν ευθύνη και οι εθνικές μας κυβερνήσεις. Ο Καραμανλής είχε πει «πάρτε μέτρα από το καλοκαίρι», υπήρξε φωνή που είπε «λεφτά υπάρχουν», ακολουθήσαμε μια οδό που θα μπορούσαμε να μην είχαμε μπει στον μηχανισμό στήριξης αν είχαμε πάρει μέτρα που θα ήταν όμως αντικοινωνικά και αντιδημοφιλή και έτσι δεν τολμήθηκαν. Ακολουθήσαμε λάθος πολιτικές λοιπόν και η Ευρώπη έχει ευθύνη γιατί επιλέγει πολιτικές λιτότητας για συγκεκριμένα κράτη με το Νότο να υποφέρει και τον Βορρά να ευημερεί» τονίζει μεταξύ άλλων η κ. Βόζενμπεργκ.

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης μιλά μεταξύ άλλων την εικόνα που έχει η Ευρώπη για την Ελλάδα. Όπως λέει, δικαιώθηκε όταν σε συνέντευξή του τον Ιανουάριο έλεγε πως θα βγούμε από τα μνημόνια, θα ανακάμψει η οικονομία και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκεί κοινωνική πολιτική. Επικρίνει ακόμη την καθυστέρηση της εκδίκασης της Χρυσής Αυγής συγκρίνοντάς τη με τη δίκη της Νυρεμβέργης και των ναζιστών η οποία ολοκληρώθηκε πολύ πιο γρήγορα από αυτή την Χρυσής Αυγής. Μιλά ακόμη και για τη Συμφωνία των Πρεσπών τονίζοντας πως Τσίπρας και Ζάεφ θα δικαιώνονται χρόνο με τον χρόνο για αυτή την Συμφωνία που είναι ότι καλύτερο έχει γίνει μετά τις ήττες τα περασμένα χρόνια. «Η Συμφωνία των Πρεσπών προσθέτει γεωπολιτικό κύρος στη χώρα μας και μα βοηθάει στο να έχουμε περισσότερα ερείσματα. Πιστεύω πως με την εφαρμογή της θα ωφελήσει την οικονομία της Βόρειας Ελλάδας και κυρίως ωφελημένες θα είναι οι περιοχές που υπάρχουν τώρα αντιδράσεις. Σε ότι αφορά την πρόβλεψή μου, εφόσον ολοκληρωθεί στα Σκόπια η σχετική διαδικασία, το θέμα θα έρθει στην Ελληνική Βουλή και εκτιμώ ότι υπάρχει καθαρή πλειοψηφία που θα εγκρίνει την Συμφωνία. Προβλέπω και θυμηθείτε με, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και βουλευτές του ΚΙΝΑΛ που θα πουν ναι. Θα προκαλούσα, τον Μητσοτάκη και την Γεννηματά, να πουν στους βουλευτές τους να ψηφίσουν κατά συνείδηση γιατί ξέρω και Νεοδημοκράτες που ιδιωτικώς μας συγχαίρουν γιατί τολμήσαμε ενώ δημοσίως μας κάνουν κρητική» τονίζει ο κ. Παπαδημούλης.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου μίλησε για την πορεία της πρωτοβουλίας του να στηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ένας μηχανισμός προστασίας των δημοσιογράφων από τις αγωγές. Επίσης σχολίασε το BREXIT τονίζοντας πως είναι πλήγμα και για την Ευρώπη και για το ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο και εξέφρασε τον έντονο φόβο του για την αύξηση του ποσοστού των ακροδεξιών σχημάτων στην επόμενη Ευρωβουλή. Ο κ. Κούλογλου μίλησε έξω από τα δόντια και για την επιχειρούμενη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου τονίζοντας «σε όλες τις πολιτισμένες χώρες οι Εκκλησία κάνει τα δικά της και η Πολιτεία κάνει τα δικά της. Μόνο στην Ελλάδα, στο Ιράν, στη Σαουδική Αραβία το ιερατείο διεκδικεί να παίζει ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Αυτό πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει. Αυτή η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου δεν λύνει το πρόβλημα αλλά κάνει κάποια βήματα μπροστά προκειμένου να οριοθετήσει τους ρόλους του καθένα και κυρίως της εκκλησιαστικής περιουσίας».

Στην εκπομπή της Τετάρτης 5 Δεκεμβρίου θα προβληθούν και οι συνεντεύξεις της Ευρωβουλευτή της ΕΛΙΑΣ Εύας Καϊλή, η οποία μάλιστα μίλησε για το ενδιαφέρον της να διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης και του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου ο οποίος εξηγεί αναλυτικά γιατί το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμούν με παιχνίδια να «υποτάξουν» χώρες με σκοπό το κέρδος.

Η εκπομπή KOZANI.TV ONLINE με τους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη θα είναι στον αέρα στις 22:30 στην τηλεόραση του FLASH και διαδικτυακά στο www.kozani.tv

Μοιραστείτε την είδηση