Αποτίμηση εκλογικού αποτελέσματος για τη Δημοτική Κίνηση, αισιοδοξία για το μέλλον

3 Min Read

Πολύς κόσμος βρέθηκε  το βράδυ της Κυριακής στο Κοβεντάρειο στην ανοιχτή συγκέντρωση απολογισμού της Δημοτικής Κίνησης Κοζάνη Τόπος Να Ζεις, ένα μήνα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Η συζήτηση κυρίως περιεστράφη γύρω από τους λόγους που δεν κατάφερε η Κίνηση να περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών, όπου υπήρχε η άποψη πως θα μπορούσε να επικρατήσει του Λάζαρου Μαλούτα.

Κοινή συνισταμένη η άποψη πως το ψηφοδέλτιο που καταρτίστηκε ήταν αξιόλογο και έγινε μια δυνατή προεκλογική εκστρατεία  αλλά η Κίνηση κυρίως «πλήρωσε» τα όσα ακούγονται για «σχέση» με το ΣΥΡΙΖΑ (παρά το γεγονός πως στην Κίνηση τονίζουν συνεχώς πως είναι ανεξάρτητος και πολυσυλλεκτικός αυτοδιοικητικός σχηματισμός), την καθυστέρηση στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου και ειδικά στις τοπικές κοινότητες καθώς και ότι ποτέ η Κίνηση δεν είχε σχέση με «μηχανισμούς».

“…η μεγαλύτερη ευθύνη της ήττας ανήκει αναμφισβήτητα στον επικεφαλής της παράταξης δηλαδή σε εμένα. Δυστυχώς το σύστημα είναι στημένο προσωποκεντρικά όπως και η ευθύνη για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου, επομένως αποδέχομαι πλήρως την ευθύνη μου για το κακό αποτέλεσμα.

Η διαχρονική μας προσπάθεια ως Κίνηση είναι να αναδείξουμε την δύναμη και τις αρετές της ομάδας και αυτό προσπαθήσαμε και τώρα και όντως τα εύσημα που πήραμε για την ποιότητα του ψηφοδελτίου μας ήταν από το σύνολο των πολιτών του Δήμου, δυστυχώς όμως αυτή την υπεροχή δεν καταφέραμε να την μετατρέψουμε σε πλειοψηφικό ρεύμα.

Έτσι πάρα την γενική διαπίστωση της ποιοτικής μας πληρότητας δεν μπορέσαμε να πείσουμε ότι είμαστε η καλύτερη εκλογική επιλογή αφού μέχρι και την τελευταία στιγμή εγώ ως επικεφαλής επιβαρυνόμουν από κριτική για κομματική ταύτιση και απόσταση από το εκλογικό σώμα στοιχεία που μας στοίχισαν στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα.” Ανέφερε ο Χάρης Κουζιάκης.

To κλίμα γενικά ήταν αισιόδοξο για την συνέχιση της πορείας  της Κίνησης   με τον Χάρη Κουζιάκη να παραμένει επικεφαλής μέχρι τις επόμενες εσωτερικές εκλογές, όπου εκεί θα εκφράσει τη θέση του αν θα είναι υποψήφιος και στις επόμενες εκλογές.

Η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση της νέας συντονιστικής επιτροπής η οποία λόγω μεγάλης διάθεσης συμμετοχής αποφασίστηκε από την Γενική Συνέλευση να είναι 21μελής και αποτελείται από τους (με αλφαβητική σειρά):

1. ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

2. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΕΥΑ

3. ΑΡΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

4. ΒΑΒΛΙΑΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

5. ΒΑΚΟΥΦΤΣΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

6. ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

7. ΓΙΩΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

8. ΔΗΜΑΚΟΥ ΔΩΡΑ

9. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

10. ΖΗΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

11. ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΥ ΕΛΕΝΗ

12. ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

13. ΚΟΥΤΙΩΛΑ ΜΑΡΙΑ

14. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

15. ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΑΝΝΑ

16. ΜΗΛΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

17. ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ

18. ΣΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

19. ΣΠΑΝΙΔΗΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ

20. ΤΟΛΙΚΑ ΘΕΟΔΩΡΑ

21. ΧΙΟΝΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Γιάννης Κωσταρέλλας

Μοιραστείτε την είδηση