Αποτίμηση του 4ου Διαγωνισμού Ορθογραφίας Κοζάνης για μαθητές Γ’ Γυμνασίου

3 Min Read

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 4ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας Π.Ε. Κοζάνης για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου, τον οποίο διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020, στο αμφιθέατρο του νέου κτιρίου της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, με την παρουσία δεκάδων μαθητών/-τριών, γονέων και καθηγητών/-τριών, μέσα σ’ ένα ευχάριστο κλίμα ευγενούς άμιλλας.
Συμμετείχαν μαθητές/-τριες από διάφορα Γυμνάσια όλης της Π.Ε. Κοζάνης (Σέρβια, Σιάτιστα, Πτολεμαΐδα, Εμπόριο, Καπνοχώρι, Τρανόβαλτο, Κοζάνη). Οι συμμετέχοντες προσήλθαν με συνέπεια και επέδειξαν υψηλό επίπεδο γνώσεων και ευγενή συναγωνισμό.
Από τη βαθμολογία όλων των επιπέδων προέκυψε η παρακάτω δεκάδα με σειρά κατάταξης:
1. ΤΥΦΟΞΥΛΟΥ ΔΑΝΑΗ (1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας) – 1ο Βραβείο
2. ΚΑΝΤΖΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ (8ο Γυμνάσιο Κοζάνης) – 2ο Βραβείο
3. ΤΣΙΑΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (8ο Γυμνάσιο Κοζάνης) – 3ο Βραβείο (ισοψηφία)
4. ΚΙΟΣΕΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (5ο Γυμνάσιο Πτολ/δας) – 3ο Βραβείο (ισοψηφία)
5. ΠΑΣΠΑΛΗ ΕΙΡΗΝΗ (Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας)
6. ΑΝΔΡΕΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ (Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας)
7. ΧΑΛAΪΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΝΙΑ (1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας)
8. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΔΗΜΗΤΡΑ (Γυμνάσιο Σερβίων)
9. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΔΑΝΑΗ (1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας)
10. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΖΗΣΗΣ (Γυμνάσιο Λευκοπηγής)

Οι δέκα πρώτοι μαθητές προκρίθηκαν αυτομάτως στον 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ορθογραφίας Δυτικής Μακεδονίας, τον οποίο διοργανώνουν οι Σύνδεσμοι Φιλολόγων Κοζάνης, Καστοριάς και Φλώρινας και θα διεξαχθεί στις 22 Μαρτίου στη Φλώρινα. Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν βεβαιώσεις συμμετοχής, ενώ οι τέσσερις πρώτοι έλαβαν δωροεπιταγές για το 1ο, το 2ο και το 3ο βραβείο.
Οι μαθητές που διακρίθηκαν αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία τους, ενώ όλοι όσοι συμμετείχαν είναι αξιέπαινοι για την προσπάθειά τους. Η συμμετοχή όλων στον 4ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας Π.Ε. Κοζάνης ήταν η ολοκλήρωση ενός ταξιδιού στην Ελληνική Γλώσσα, για το οποίο οι μαθητές/-τριες κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια και κόπο, αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη, γνώση και εμπειρία. Τους ευχαριστούμε, τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε να έχουν πάντα επιτυχίες.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους συμμετέχοντες καθηγητές/-τριες στην οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού για την εθελοντική τους συμμετοχή, την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης για την άριστη φιλοξενία, τους χορηγούς του διαγωνισμού: το Βιβλιοπωλείο «Επί Χάρτου» στην Πτολεμαΐδα, το συνεργείο «Α. Δαβζάκης» στο 1ο χλμ Κοζάνης-Λάρισας και τα Catering «Νοστιμούλης» στον Αγ. Δημήτριο Κοζάνης.
Τέλος, συγχαίρουμε όλους τους φιλολόγους των Γυμνασίων της Π.Ε. Κοζάνης, οι οποίοι παρακίνησαν και προετοίμασαν τους μαθητές/-τριες να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Ας μη λησμονούμε ότι ο 4ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου της Π.Ε. Κοζάνης έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων για την καλλιέργεια της ορθής χρήσης της Νέας Ελληνικής.
Στο ιστολόγιο του Συνδέσμου μπορείτε να βρείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα.

Μοιραστείτε την είδηση