Απουσιάζει το τοπικό επιχειρείν από το μάστερ πλαν, του Αλέξη Κωτούλα, οικονομολόγου-επιχειρηματία

2 Min Read

Διαβάζοντας το master plan που είδε το φως της δημοσιότητας προ ημερών δεν κατάφερα να δω πουθενά το τοπικό επιχειρείν στο χάρτη. Σα να μου φάνηκε ότι ήταν περισσότερο ευφάνταστα σενάρια, ”ξεπατίκωμα” παλαιών επιχειρησιακών σχεδίων, προεκλογικών εξαγγελιών και  απόψεων. Σε μια συνάντηση δε, που είχαμε κάνει πριν λίγο καιρό, στην ίδια απορία μου, η απάντηση που έλαβα από τον κ. Μουσουρούλη ήταν ότι θα πάρουμε από την αύρα που θα δημιουργήσουν οι μεγάλοι επενδυτές.
Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι εδώ, πολίτες και τοπικοί άρχοντες ότι η εξίσωση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Δεν είναι ώρα για να κρυφτούμε βάζοντας μπροστά προσωπικά,  πρόσκαιρα οφέλη οικονομικά, μικροπολιτικά, κομματικά, επαγγελματικά κτλ. Η ιστορία και τα παιδιά μας θα είναι αμείλικτα και θα μας κρίνουν σκληρά.
Μπορεί το τοπικό επιχειρείν να μην μπορεί να καλύψει το μέγεθος του ΑΕΠ που χάνεται ή τις θέσεις εργασίας, αλλά θα είναι εισόδημα και θέσεις εργασίας άμεσες από την ”ημεδαπή” για την ” ημεδαπή” και όχι από την ”ημεδαπή” για την ”αλλοδαπή”. Σίγουρα θα πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να έρθουν επενδυτές με σοβαρούς όρους και προϋποθέσεις, αλλά να συμμετέχει και η τοπική κοινωνία στο όφελος.
Ο χρόνος τελείωσε, δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια. Καιρός να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων με κύριο μέλημά μας το καλό της περιοχής και να γίνουμε πολύ πιο διεκδικητικοί και πιο αποφασιστικοί.

Μοιραστείτε την είδηση