Αποζημιώσεις ζητούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Δυτικής Μακεδονίας λόγω κακοκαιρίας

1 Min Read

Μειωμένη κατά 50% είναι στη Δυτική Μακεδονία η παραγωγή γάλακτος , λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών. Αγρότες και κτηνοτρόφοι ζητούν από την Πολιτεία να τους αποζημιώσει για τις ζημιές και τις απώλειες σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

«Υπάρχουν σοβαρές ζημιές και απώλειες σε κτηνοτροφικές υποδομές και ζωικό κεφάλαιο. Ήδη, έχουμε απώλειες σε μικρά και νεογέννητα αρνιά και μοσχάρια, αλλά έχουμε και φοβερή μείωση στη γαλακτοπαραγωγή. Μπήκαμε σε μια λογική να ζητήσουμε από την κυβέρνηση να καλύψει τη ζημιά» λέει ο Δημήτρης Μόσχος εκπρόσωπος του συντονιστικού αγροτών Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον κ. Μόσχο, ανάλογες αποζημιώσεις έχουν δοθεί και το 2008, αυτή τη φορά όμως οι ζημιές είναι πολύ μεγαλύτερες, αφού ο υδράργυρος έπεσε ακόμα και στους -18 βαθμούς. «Ειδικά στο αιγοπρόβειο γάλα, η μείωση έφτασε ως και 50% σε όλη τη Δυτική Μακεδονία» τονίζει ο κ. Μόσχος και προσθέτει «ζητάμε από την κυβέρνηση να αποζημιωθούμε μέσα από κονδύλια που υπάρχουν».

 

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση