Άρχισε η δίκη για τη δολοφονία του Κωστή…

4 Min Read
Αθώοι για τη δολοφονία του παιδιού τους δήλωσαν η μητέρα και o πατριός του Κωστή Πολύζου στην έναρξη της πολύκροτης δίκης που άρχισε το πρωί της Τρίτης 8 Νοεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς.

<Αυτά τα χέρια δεν έχουν το αίμα του παιδιού μου….> δήλωσε χαρακτηριστικά η Δέσποινα Κουτσέγκου, που κατηγορείται μαζί με τον σύζυγό της Χρήστο Ντιό για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η ακροαματική διαδικασία άρχισε με την κατάθεση του παιδικού φίλου του Κωστή. Ο Σπύρος Καλαμπούκας, ο οποίος είχε δει τον Κωστή τη μοιραία νύχτα, σε μία κατάθεση- καταπέλτηγια τους κατηγορούμενους τόνισε χαρακτηριστικά: <Ποια φυσιολογική μάνα αν έβρισκε δολοφονημένο το παιδί της δε θα φώναζε κάθε μέρα να βρουν τον δολοφόνο;Συνέχιζαν κανονικά τη ζωή τους σαν να μην τρέχει τίποτα…>.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση της εξαφάνισή του 23χρονου, η μητέρα ήταν αδιάφορη και οι αντιδράσεις της του δημιούργησαν ποικίλα ερωτήματα. <Είπαν ότι μπορεί να πήγε στο Αγιο Όρος και είχε σχέση με τα εκκλησιαστικά.Είναι δυνατόν να μην ξέρουν το παιδί τους; Ο Κωστής έβλεπε παπά και γύριζε από την άλλη μεριά…> τόνισε ο μάρτυρας.

Επίσης αναφέρθηκε στη σύναψη δανείου περίπου 200.000 ευρώ, στο όνομα του Κωστή για την αγορά σπιτιού στη Χαλκιδική πριν εξαφανιστεί. Όπως είπε, τον τελευταίο καιρό ο φίλος του ήταν αγχωμένος, γιατί ήταν όλα στο όνομα του και φοβόταν μην μπλέξει.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η οποία γίνεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τόσο η μητέρα του Κωστή όσο και ο πατριός του, παρακολουθούσαν ανέκφραστοι κοιτώντας έντονα τους μάρτυρες.

Στη δίκη ζήτησαν να παραστούν ως πολιτική αγωγή οι συγγενείς του βιολογικού πατέρα του Κωστή, αλλά το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα τους.

Στη μητέρα του άτυχου Κωστή Πολύζου έστρεψε τα πυρά της η Χρυσούλα Πολύζου, αδελφή του βιολογικού του πατέρα, αφήνοντας αιχμές για τα πραγματικά αίτια θανάτου του. <Η Δέσποινα Κουτσέγκου μόλις πέθανε ο αδερφός μου έλεγε: τρεις γάμους δικαιούμαι,τρεις θα κάνω. Η μάνα του Κωστή αντί να έρθει να δει το πτώμα του παιδιού της όταν βρέθηκε, πήγε στο σχολείο να πάρει χαρτί για τις απουσίες του αλλου γιου της>.

Ο θείος του θύματος, Ευάγγελος Πολύζος είπε στο Δικαστήριο: <Είχα δυόμιση χρόνια να δω το παιδί, δεν το άφηνε η μάνα του για να μην το πείσουμε να πάρει πίσω το σπίτι>.  Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε, ο Κωστής δεν ήθελε να προβεί στην πώληση του πατρικού του σπιτιού, αλλά η μητέρα και ο πατριός του τον έπεισαν. Αναφερόμενος στις σχέσεις της κατηγορούμενης με τον αδελφό του, είπε πως όλη η γειτονιά γνώριζε πως είχε εξωσυζυγικές σχέσεις.<Το λάθος του Κωστή ηταν πως πίστεψε οτι είχε μάνα> κατέληξε.

Στη συνέχεια εξετάστηκε ο κυνηγός Σαράντης Λιάκας που βρήκε θαμμένη τη σορό του Κωστή Πολύζου σε κτήμα της οικογένειας του πατριού του. Περιέγραψε στο δικαστήριο πώς εντόπισε πρόχειρα θαμμένο το πτώμα του άτυχου νέου ενώ εντύπωση του προκάλεσε η ψυχραιμία των κατηγορουμένων όταν τον επισκέφθηκαν σπίτι του για να τους ενημερώσει.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν ακόμη αστυνομικοί της Ασφάλειας Κοζάνης που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, η σπιτονοικοκυρά του σπιτιού όπου διέμεναν οι κατηγορούμενοι μέχρι και πριν τη σύλληψή τους, και η φίλη του Σπύρου Καλαμπούκα. Από την πλευρά των κατηγορουμένων, εξετάστηκαν πέντε μάρτυρες υπεράσπισης.

Σε μια σύντομη διακοπή της συνεδρίασης, το Δικαστήριο αποφάσισε να καταθέσει τελικά ο ανήλικος ετεροθαλής αδελφός του θύματος.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου.

Μοιραστείτε την είδηση