Αρνητική η εισήγηση Κασαπίδη στο άνοιγμα των σχολείων- Μεγάλη ανησυχία για τα υψηλά κρούσματα, αλλά και την αντοχή του Μαμάτσειου

2 Min Read

Την διαπίστωση ότι το Μαμάτσειο έχει ξεπεράσει τα όριά του έκανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, μεταφέροντας όσα ειπώθηκαν στη συζήτηση με τους διοικητές των νοσοκομείων της περιοχής και τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ Π. Μπογιατζίδη την περασμένη Πέμπτη.

«Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να συνδράμουν στα νοσοκομεία, με αμοιβή παθολόγοι, πνευμονολόγοι, αναισθησιολόγοι» τόνισε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος επανέλαβε ότι υπάρχει μεγάλη πίεση στο σύστημα, αλλά και γιατροί που θέλουν να φύγουν από το Μαμάτσειο λόγω της πίεσης αυτής.

- Advertisement -

Το μόνο παρήγορο της υπόθεσης είναι ότι τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας έχουν δυνατότητα να περιθάλψουν, με σχετική άνεση, περιστατικά που φτάνουν σωρηδόν στο Μαμάτσειο.

Επιπλέον, ο κ. Κασαπίδης ενημέρωσε για την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος, ενώ από χθες, όπως ανέφερε, λειτουργεί κι ένα επιπλέον εμβολιαστικό κέντρο αυτό των Σερβίων.

Πάντως κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε ότι οι ηλικίες που πλήττονται είναι όλο και μικρότερες και αυτό σχετίζεται με το ότι οι μεγαλύτεροι λαμβάνουν τα μέτρα τους και έχουν πλέον εμβολιαστεί.

Αρνητική εισήγηση Περιφερειάρχη για τα σχολεία

«Η εισήγησή μου είναι να μην ανοίξουν τα σχολεία γιατί είναι εστίες υπερμετάδοσης» τόνισε ο κ. Κασαπίδης, προσθέτοντας πως υπάρχει αυξημένη κινητικότητα των πολιτών και ελλιπής τήρηση των μέτρων. «Ο μεταλλαγμένος κορωνοϊός είναι πιο μεταδοτικός και απαιτεί διπλή μάσκα» συμβούλευσε τους πολίτες.

Μοιραστείτε την είδηση