Αρνητικοί για μια ακόμη μέρα όλοι οι έλεγχοι για κορωνοιό στη Δυτική Μακεδονία

3 Min Read

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά την  εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η εικόνα ως προς τα  κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία σήμερα (Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020) στα νοσοκομεία της Περιφέρειας έχει ως εξής:

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ “ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ¨

- Advertisement -

Το Νοσοκομείο έκανε δεκαεπτά (17) νέες δειγματοληψίες. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, ένας (1) εισήχθη και νοσηλεύεται ως ύποπτο κρούσμα, ενώ για πέντε (5) τα αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά.

Συνολικά νοσηλεύονται πέντε (5) ασθενείς, εκ των οποίων τέσσερις (4) αρνητικοί και ένας (1) με συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων.

Παραμένουν σε  κατ΄ οίκον περιορισμό πέντε (5) ασθενείς, των οποίων τα δείγματα ελήφθησαν παλαιότερα και επιβεβαιώθηκαν ως θετικά, ενώ άλλοι δύο (2) σε επανέλεγχο του δείγματος τους μετά από αρνητικό αποτέλεσμα, αίρεται ο κατ΄ οίκον περιορισμός.

Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν δεκαπέντε (15) αρνητικά αποτελέσματα.

 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ¨ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ¨

 

Το Νοσοκομείο έκανε έντεκα (11) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους.

Τα αποτελέσματα των δεκαεπτά (17) χθεσινών δειγμάτων, ήταν όλα αρνητικά.

Νοσηλεύονται εννέα (9) ασθενείς σε απλές κλίνες, εκ των οποίων δύο (2) θετικοί και επτά (7) με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Στη ΜΕΘ εξακολουθεί και νοσηλεύεται ένας (1) ασθενής.

 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 

Το Νοσοκομείο έκανε οκτώ (8) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους.

Συνολικά νοσηλεύονται τέσσερις (4) ασθενείς, εκ των οποίων τρεις (3) αρνητικοί και ένας (1) με συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων.

Από προηγούμενες δειγματοληψίες ήρθαν έξι (6) αποτελέσματα, τα πέντε (5) αρνητικά ενώ το ένα (1) κρίθηκε ακατάλληλο και θα γίνει εκ νέου έλεγχος.

Δύο (2) ασθενείς πήραν εξιτήριο.

 

 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ¨ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ¨

 

Το Νοσοκομείο έκανε μία (1) νέα δειγματοληψία και ο ασθενής εισήχθη για νοσηλεία.

Τα αποτελέσματα των τριών (3) χθεσινών δειγμάτων, ήταν αρνητικά.

 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

 

Το Νοσοκομείο έκανε πέντε (5) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους.

Νοσηλεύεται ένας (1) ασθενής με συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων, ενώ τέσσερις (4) βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

Από προηγούμενες δειγματοληψίες ήρθε ένα (1) αρνητικό αποτελέσματα.

 

 

ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

 

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο το ΕΚΑΒ δεν πραγματοποίησε καμία διακομιδή επιβεβαιωμένου κρούσματος σε τριτοβάθμιο Νοσοκομείο.

 

***

 

Συνολικά από τα πέντε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας εστάλησαν μέχρι σήμερα 1.823 δείγματα. Τα θετικά παραμένουν 153 και τα αρνητικά ανέρχονται σε 1.534.

 

Οι θάνατοι συνολικά στην Δυτική Μακεδονία είναι 27.

 

 

 

Μοιραστείτε την είδηση