Άρωμα από Oktoberfest στην αυλή του 2ου Γενικού Λυκείου Κοζάνης

2 Min Read

Με μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς γέμισε το απόγευμα της Κυριακής ο αύλειος χώρος, του 2ου ΓΕΛ Κοζάνης όπου και πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος της Γερμανικής γλώσσας, το 1ο Oktoberfest Κοζάνης, βασισμένο στο μεγάλο φεστιβάλ της Βαυαρίας.
Μικροί και μεγάλοι, μπήκαν στο ρυθμό, γνώρισαν την Γερμανική κουλτούρα και κάποια απ’ τα έθιμα της, απόλαυσαν Γερμανικές λιχουδιές όπως λουκάνικα Φρανκφούρτης, γλυκά, και πρέτσελ και βεβαίως οι άνω των δεκαοκτώ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και τη Γερμανική Μπύρα. Μουσική έπαιξαν οι όπως πάντα εξαιρετικοί The Bahalows Band.
Το παρών έδωσαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, τοπικοί φορείς και σύλλογοι.
«Από την ανταπόκριση και από τα συγχαρητήρια μηνύματα που έχουμε λάβει θεωρώ, ότι είναι μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση. Η προσέλευση των επισήμων και φορέων προσδίδει ένα άλλο κύρος σε όλο αυτό, καθώς λάβαμε την υπόσχεση ότι η προσπάθεια μας θα στηριχθεί, θα καθιερωθεί ετησίως και θα αναβαθμιστεί ούτως ώστε να έχουμε στο μέλλον ένα καλύτερο αποτέλεσμα» δήλωσε ο Διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Κοζάνης, κ. Αθανάσιος Παπαβασιλείου.
Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από τη Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας (Τοπική Επιτροπή Κοζάνης) το 2ο Γενικό, 3ο Γυμνάσιο, και 17ο Δημοτικό, σχολεία Κοζάνης.
Γιώργος Τριανταφύλλου

Μοιραστείτε την είδηση