ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Εξετάσεις ελληνομάθειας για την ιδιότητα του επί μακρόν διαμένοντος

2 Min Read

Ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Διά Βίου Μάθησης, της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, η διοργάνωση των εξετάσεων του πρώτου εξαμήνου του 2018 για την πιστοποίηση της Ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της Ελληνικής ιστορίας και του Ελληνικού πολιτισμού για πολίτες τρίτων χωρών και αιτούντες ασύλου, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο «καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος», για το Σάββατο, 19 Μαΐου 2018.

Δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης έχουν όσοι είναι πολίτες τρίτων χωρών ή αιτούντες άσυλο (όχι πολίτες Ευρωπαϊκής Ένωσης) και πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
• είναι ηλικίας 16 ετών και άνω,
• μένουν νόμιμα στην Ελλάδα ή ζητούν άσυλο.
Οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής από τη Δευτέρα 16/04/2018 έως και τη Δευτέρα 23/04/2018, στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καστοριάς (Περιοχή Χλόη, χώρος Γενικών Λυκείων), καθημερινά από τις 17:00 έως τις 20:00.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2467021001 και 6978097945 (κ. Α. Μήλιου).

Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης μέσω του Σχολείου Ενηλίκων της προσφέρει δωρεάν μαθήματα εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας, ώστε οι συμμετέχουσες/ ντες να εξασκήσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες στο γραπτό και στον προφορικό λόγο και της ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού, με απώτερο στόχο τη συμμετοχή στις παραπάνω εξετάσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: οδός Αγίου Χριστοφόρου 6, στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2461049799, στο e-mail: [email protected], ή μέσω της σελίδας www.facebook.com/Arsis.Kozanis.

Μοιραστείτε την είδηση