Ας αφήσουμε και κάτι να πέσει κάτω

1 Min Read
Σ’ αυτό το δύσκολο καιρό της πανδημίας που κλεισμένοι στους τέσσερις τοίχους και τροφοδοτούμενοι για υψηλού ή και χαμηλού επιπέδου ενημέρωση βασιζόμαστε σε μεγάλο βαθμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι απαραίτητο να κάνουμε μερικές επιλογές.
Κανόνας πρώτος: Ας αφήσουμε και κάτι να πέσει κάτω. Δεν είναι ανάγκη, εφόσον δεν βιοποριζόμαστε από αυτό, να είμαστε σε υπηρεσία σχολιασμού 24ώρες το 24ωρο. Δεν χρειάζεται να παίρνουμε θέση για όλα τα θέματα, από τη λειτουργία των σχολείων ως τις πιθανότητες επιτυχίας του εμβολίου για τον κορωνοϊό, με τη σιγουριά της γνώσης της αυθεντίας.
Κανόνας δεύτερος: Είναι καλό να διαλέξουμε τις πηγές ενημέρωσής μας. Πολλά από τα μέσα που βρίσκονται στον αχανή ιστό έχουν αναγάγει σε πρώτιστο ρόλο της ύπαρξή τους την διάχυση ψευδοεπιστημονικών θεωριών, συνομωσιών κλπ. Ας μην τους κάνουν τη χάρη να πατάμε διαρκώς τις μπανανόφλουδές τους. Αδικούμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας.
Κανόνας τρίτος: Ναι, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για κοινωνικότητα και αλληλεπίδραση αυτές τις “άνυδρες” μέρες, αλλά ας την διεκδικήσουμε με τους ίδιους όρους που θα την διεκδικούσαμε και έξω στο δρόμο. Με ευγένεια, σύνεση και πάνω από όλα κατανόηση για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο καθένας
Μοιραστείτε την είδηση