Ας αποτελέσει «Ο Χρόνος» μια άτυπη δεξαμενή σκέψης για τα θέματα της μεταλιγνιτικής περιόδου, του Γιώργου Τζέλλου, μηχανικού

2 Min Read

Σαν τη λογιάσεις τη δουλειά, όρτσα και μη φοβάσαι
Αμόλα τη τη νιότη * σου και μην τήνε λυπάσαι!
Μη χαμηλώνεις τα φτερά κόντρα στη μπόρα πέτα

Στο μεστό και ουσιαστικό άρθρο του Κ. Καραμάρκου στον «ΧΡΟΝΟ» της 1ης Φεβρουαρίου 2020 διατυπώνεται μια πρόταση-παραίνεση:
Ας δημιουργήσει κάποιος φορέας ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ηλεκτρονικό σημείο όπου θα συγκεντρώνονται και θα καταγράφονται εξελίξεις στα θέματα δίκαιης μετάβασης (δημοσιεύσεις, μελέτες, σημαντικά νέα κλπ. )ούτως ώστε και η εικόνα να μην είναι ασαφής και να υπάρχει και δυνατότητα διαλόγου μεταξύ όσων αγωνιούν για τα σχετικά θέματα και το μέλλον της περιφερειακής κοινότητας της Δυτικής Μακεδονίας. Αν δεν μπορεί αυτό το πρόβλημα να ενώσει φορείς και πολίτες σε μια συνετή αναπτυξιακή, οικονομική προσαρμογή, τότε τι άλλο να περιμένουμε στην περιοχή μας;
Μα ήδη ένα τέτοιο σημείο υπάρχει και λειτουργεί. Μια άτυπη πιλοτική Δεξαμενή Σκέψης έχει δημιουργηθεί στο «Χρόνο» (ηλεκτρονικό και έντυπο).
Ας ανταποκριθούμε όλοι στο κάλεσμα να συμμετάσχουμε καταθέτοντας τις σκέψεις, τις γνώσεις, την εμπειρία μας, τα οράματα, τα σχέδια, τις προτάσεις για το μέλλον της περιοχής μας.
Η μετάβαση στο μέλλον «χωρίς λιγνίτη» θα γίνει από τους πρωτοπόρους, τους έντονα δημιουργικούς με ανανεωτικό πνεύμα και διαμορφωτές της κοινής γνώμης αλλά και από μάνατζερς που θα κληθούν να υλοποιήσουν τα οικονομικά σχέδια για τα έργα.
Οι δεξαμενές σκέψεις είναι παγκόσμιο φαινόμενο γιατί παίζουν ένα κρίσιμο ρόλο για τις κυβερνήσεις και τις κοινωνίες σ´ όλο τον κόσμο λειτουργώντας ως γέφυρες μεταξύ της γνώσης (ακαδημαϊκοί) και της ισχύος (πολιτικοί) και τους διαμορφωτές πολιτικής.

* την πνευματική νιότη θα έλεγα … ποιητική αδεία

Μοιραστείτε την είδηση