Αστροπαρατηρητές απο όλη την Ελλάδα στους Φιλιππαίους

2 Min Read

Ομιλίες, workshops, ουρανογραφία και πολλή αστροπαρατήρηση περιλαμβάνει η 11η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων που φέτος θα γίνει στους Φιλιππαίους Γρεβενών από τον Αστρονομικό Σύλλογο Δυτικής Μακεδονίας.
Εκατοντάδες λάτρεις της Αστρονομίας θα βρεθούν και φέτος στους Φιλιππαίους για να θαυμάσουν τον έναστρο ουρανό, που είναι φημισμένος για την καθαρότητα και τη σκοτεινότητά του.
«Αυτή η πολύ καλή παρέα συνεχίζει και φέτος και πιστεύω να πετύχουμε την ίδια αναγνώριση και συμμετοχή» λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Πλεξίδας.
Η εξόρμηση θα γίνει από τις 21 έως τις 23 Ιουλίου στην κατασκήνωση που γίνεται δυο χλμ. έξω από το χωριό.
Η διοργάνωση απευθύνεται σε όλους όσοι αγαπούν τον ουρανό και την παρατήρηση και θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τα τηλεσκόπια που θα υπάρχουν να δουν πλανήτες και ουράνια σώματα από πιο κοντά.
«Εκτός από τα βρεθούμε όλοι μαζί για να θαυμάσουμε τη μαγεία του έναστρου ουρανού, η συνάντηση έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα» λέει ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Τζήμκας και συμπληρώνει «σημαντική στιγμή είναι η ουρανογραφία, που γίνεται λίγο μετά τη δύση του ήλιου με παρουσίαση του ουράνιου θόλου».
«Έχουμε μέλη σε όλη τη Δυτική Μακεδονία και διοργανώνουμε εκδηλώσεις σε συνεργασία με φορείς σε όλη την περιφέρεια» δηλώνει ο Ηλίας Μιχαηλίδης, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση