Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας απέτρεψε απάτη σε βάρος 80χρονης

1 Min Read

Δεν έχουν τέλος οι απάτες με στόχο κυρίως ηλικιωμένους. Αυτή τη φορά αστυνομικός εκτός υπηρεσίας στην Κοζάνη απέτρεψε απάτη σε βάρος 80χρονης, η οποία ήταν έτοιμη να δώσει 40.000 ευρώ στους δυο επιτήδειους που έστησαν το «κόλπο».

Η μέθοδος ήταν η γνωστή τηλεφωνική επικοινωνία με άνδρα που προσποιούνταν τον γιατρό και γυναίκα που προσποιούνταν την κόρη της 80χρονης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η γυναίκα υποτίθεται πως τραυματίστηκε και χρειαζόταν άμεση χειρουργική επέμβαση και ο άνδρας ήταν ο γιατρός που ζητούσε το ποσό για να εγχειριστεί άμεσα.

Ο αστυνομικός του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης ήταν εκτός υπηρεσίας όταν παρατήρησε το αυτοκίνητο του 48χρονου συλληφθέντα να κινείται ύποπτα το μεσημέρι του Σαββάτου σε διάφορα σημεία της πόλης με τον 480χρονο να μιλά συνέχεια στο τηλέφωνο. Ο αστυνομικός ειδοποίησε την υπηρεσία του και στήθηκε γρήγορα επιχείρηση για την σύλληψη του 48χρονου. Όπως διαπιστώθηκε ο 48χρονος είχε τον ρόλο του εισπράκτορα των χρημάτων που θα έδινε η 80χρονη για να «σώσει» την υποτιθέμενη κόρη της.

Σε βάρος των δυο δραστών που αναζητούνται σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης ενώ ο 48χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Μοιραστείτε την είδηση